Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πώς προβλέπεται το μέλλον της ηλιακής ενέργειας

Πώς προβλέπεται το μέλλον της ηλιακής ενέργειαςΜπορεί να γίνει η κορυφαία πηγή ηλεκτρικής ενέργειας από το 2050

Η ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε να είναι η κορυφαία πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο από το 2050, χάρη στη μείωση του κόστους των ηλιακών φωτοβολταϊκών πάνελ, όπως υποστηρίζει μια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (International Energy Agency).

Η έκθεση του IEA αναφέρει ότι...
τα ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα (solar photovoltaic –PV) θα μπορούσαν να παράγουν μέχρι και το 16% των παγκόσμιων αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια το 2050, ενώ η ηλιακή θερμική ενέργεια (solar thermal electricity - STE) θα μπορούσε να παράγει ένα επιπλέον 11%.

«Η σημαντική μείωση του κόστους των φωτοβολταϊκών στοιχείων και συστημάτων τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει νέες προοπτικές σε ό,τι αφορά τη χρήση της ηλιακής ενέργειας, ως μια σημαντική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας για τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες» ανέφερε η Εκτελεστική Διευθύντρια της ΙΕΑ, Maria van der Hoeven, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian.

Τα ηλιακά φωτοβολταϊκά (PV) πάνελ αποτελούν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο από το 2000, αν και η παραγόμενη ηλιακή ενέργεια βρίσκεται ακόμα κάτω από το 1% της δυναμικότητας σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση αναφέρει ακόμη ότι η επέκταση των ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων θα καθοδηγηθεί από την Κίνα, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν, ενώ η ηλιακή θερμική ενέργεια θα μπορούσε επίσης να αυξηθεί στις ΗΠΑ, μαζί με την Αφρική, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου