Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η σφαγή των μισθών στο Δημόσιο – Σε υπουργεία και σε δήμους οι μειώσεις

Η σφαγή των μισθών στο Δημόσιο – Σε υπουργεία και σε δήμους οι μειώσεις- Στο στόχαστρο υπάλληλοι των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης
- Πως ο βασικός μισθός του δημοσίου εξισώνεται με τα 586 ευρώ του ιδιωτικού τομέα
- Απειλούν με απεργίες κινητοποιήσεις οι εφοριακοί


Διπλό είναι το μέτωπο που έχει ανοίξει σε ό,τι αφορά στα μισθολογικά του δημοσίου. Δεν είναι μόνο όσα λέγονται, αλλά και όσα εννοούνται μέσω των δηλώσεων.

Κάπως έτσι μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου που...
εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά η οποία επιφέρει μεγάλες στρεβλώσεις.

Ουσιαστικά στο στόχαστρο μπαίνουν περίπου 60.000 υπάλληλοι που υπηρετούν στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, αλλά και στους Δήμους.

Απειλούν με απεργίες οι εφοριακοί

Ουσιαστικά μέσω της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς υπάρχουν υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που αμείβονται με περισσότερα χρήματα από εκείνα που λαμβάνει ένας νεοπροσληφθείς καθηγητής.

Επί της ουσίας πρόκειται για τα ... “εξτραδάκια” που λαμβάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων που υπηρετούν σε “ευαίσθητες” υπηρεσίες.

Η αλήθεια είναι ότι το υπουργείο έχει βάλει μπροστά το σχέδιο περικοπών περίπου 200.000.000 ευρώ από τις μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου.

Ήδη πάντως οι εργαζόμενοι αντιδρούν με τους εφοριακούς (που μαζί με τους τελωνειακούς και τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών κινδυνεύουν πλέον με μειώσεις) να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την παραμικρή μείωση, προειδοποιώντας μάλιστα με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα 680 ευρώ στο δημόσιο είναι ουσιαστικά ίσα με τα 586 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα

Την ίδια ώρα μαίνεται και ο πόλεμος για τις διαφαινόμενες μισθολογικές μειώσεις με την αποψίλωση του βασικού μισθού στα 680 ευρώ.

Παρά τις αντιδράσεις ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές όλα δείχνουν ότι το σχέδιο που φυσικά έχει και τις ευλογίες της τρόικας προβλέπει εξίσωση των μισθολογικών αποδοχών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Με τον βασικό μισθό του δημοσίου στα 680 το ετήσιο κόστος ανά υπάλληλο με 12 μισθούς θα είναι επί της ουσίας ίδιο με το αντίστοιχο ενός ιδιωτικού υπαλλήλου των 586 ευρώ με 14 μισθούς, δηλαδή κοντά στα 8.200 ευρώ κατ' έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου