Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Το μεγάλο «ψαλίδι» της Υγείας! Πόσο μειώθηκαν οι δαπάνες λόγω κρίσης

Το μεγάλο «ψαλίδι» της Υγείας! Πόσο μειώθηκαν οι δαπάνες λόγω κρίσηςΚαθημερινά ψαλιδίζονται πλέον οι δαπάνες για λειτουργικά έξοδα στα νοσοκομεία με συνέπεια τα περισσότερα να …παραπαίουν αφού δεν έχουν ούτε τα βασικά υλικά.

Γιατροί κι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινή μάχη για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για να εξυπηρετήσουν τους νοσηλευόμενους.

Φως στο…
τούνελ δεν αναμένεται άμεσα καθώς υπάρχουν πιέσεις για περαιτέρω συγκράτηση των δαπανών στο ΕΣΥ.

Την ώρα που στο παρελθόν γινόταν απίστευτες σπατάλες ειδικά στις προμήθειες των νοσοκομείων, φθάσαμε να μην υπάρχουν ούτε τα βασικά υλικά στα ράφια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.
 
 Γι αυτό άλλωστε και οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία καθημερινά είναι τραγικές, φαινόμενο που εντείνεται καθώς υλικά δεν αγοράζονται. 
 
Και όχι τυχαία βέβαια αφού χρόνο με το χρόνο τα κονδύλια για την Υγεία τσεκουρώνονται. Είναι ενδεικτικό ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων του ΕΣΥ είναι 60% κάτω σε σχέση με το έτος 2009.
 
Και σα να μην έφθανε αυτό, δε λιγοστεύουν μόνο τα υλικά αλλά και το …προσωπικό. 
 
Τα κενά είναι αμέτρητα με συνέπεια οι ασθενείς να ψάχνουν στους διαδρόμους για έναν νοσηλευτή να εξυπηρετηθούν. Σύμφωνα με τις καταγραφές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.
 
Και αυτό επειδή η μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενή σε οργανισμούς που συστήθηκαν την τελευταία τετραετία. Συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν 33.000 κενές οργανικές θέσεις.

Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου