Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αίθριος καιρός με σποραδικές νεφώσεις σήμερα Παρασκευή 31/10 στη Χίο

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους στο Ιόνιο, σε περιοχές της Πελοποννήσου και της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στη Θράκη και στο Αιγαίο με τοπικά έντονα φαινόμενα στα νότια και στην Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014. 

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα Παρασκευή 31/10, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Για αύριο Σάββατο 1/11, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ, και πιθανόν το βράδυ στο Νότιο Ευβοικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά στα βόρεια αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στην Ηπειρο λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σάββατο 01-11-2014 και Κυριακή 02-11-2014
Καιρός: στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα
νότια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 03-11-2014 και Τρίτη 04-11-2014
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν. Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες
διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου