Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τοπικές βροχές σήμερα Κυριακή 26/10 στη Χίο

Τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και παροδικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν πάνω από τη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μη ξεπερνά τους 8 βαθμούς, από 8 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 17 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το πρωί στο Κεντρικό Ιόνιο ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχερός θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Κυριακή 26/10, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 27/10, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση από το απόγευμα
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση στην κεντρική Μακεδονία από το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά των ανατολικότερων περιοχών
Ανεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες
Ανεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασια: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα
Ο άστατος καιρος θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα με συννεφιές και τοπικές βροχές κυρίως απο τη Λάρισα και κάτω μέχρι και την Κρήτη. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Λαμία, στη Λειβαδιά, στην Κύμη, στην Χαλκίδα, στον Μαραθώνα, στο Λαύριο, στη Ραφήνα, στη Λούτσα, στην Κόρινθο, στην Επίδαυρο, στο Λεωνίδιο, στη Μάνη, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο. Χιόνια θα πέσουν στην κεντρική και βόρεια χώρα από 1.200 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δτυικά βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 17 βαθμούς και στα νησιά από 13 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει ανήμερα την 28η Οκτωβρίου
Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ιδιαίτερα στις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης. Εντονα θα είναι τα φαινομενα στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Λαμία, στην Κύμη, στην Αιδηψό, στη Χαλκίδα.

Εντονη βροχή θα πέσει και στις παράκτιες και βόρειες περιοχές της Αττικής όπως στο Βαρνάβα, στο Γραμματικό, στο Καπανδρίτι, στο Μαραθώνα και στο Λαύριο. Βροχές θα πέσουν και στην Κρήτη, κυρίως στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο. Ωστόσο στα δυτικά ο καιρος θα είναι καλός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου