Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Δημόσιο: ξεκινούν οι απολύσεις μέσα στις επόμενες ημέρες – ξεσκονίζουν 25.000 φακέλους

Δημόσιο: ξεκινούν οι απολύσεις μέσα στις επόμενες ημέρες – ξεσκονίζουν 25.000 φακέλους- Μέσα σε δύο μήνες θα έχουν γίνει πάνω από 4.000 απολύσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο
- Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις μονιμοποιήσεις
- Δείτε ποιοι απολύονται με βάση το πλάνο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Μπορεί να διαφαίνεται ακόμη και... ενδοκυβερνητική αντιπολίτευση στο θέμα των απολύσεων, μπορεί η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι σφοδρή, ωστόσο η μνημονιακή υποχρέωση για ολοκλήρωση των απολύσεων στο Δημόσιο μέσα στο 2014 φαίνεται ότι έχει δρομολογηθεί.

Για την ακρίβεια το θέμα των απολύσεων βρίσκεται στην τελική ευθεία. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες και μέχρι το τέλος του χρόνου σταδιακά θα έχουν δει την έξοδο από το δημόσιο χάνοντας οριστικά τη δουλειά του περισσότεροι από...
4.000 υπάλληλοι.

Από τις 15.000 απολύσεις που προβλέπει το μνημόνιο έχουν γίνει 9.500

Δεν είναι μονάχα όσοι έχουν πέσει σε ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα, ήδη (και εδώ έχει ξεσπάσει η μεγάλη κόντρα) στο στόχαστρο βρίσκονται οι 25.000 από τους συνολικά 35.000 υπάλληλους που μονιμοποιήθηκαν με τον νόμο Παυλόπουλου.

Παράλληλα το 18μηνο για εκατοντάδες άτομα που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα λήγει και οι άνθρωποι αυτοί ουσιαστικά απολύονται καθώς δεν έχουν απορροφηθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου.

Η λίστα των απολύσεων πέραν των διαθέσιμων περιλαμβάνει:

1.800 συμβασιούχους που συνεχίζουν να υπηρετούν παρά τη λήξη των συμβάσεων τους με δικαστικές αποφάσεις.

850 υπαλλήλους ΝΠΙΔ του υπουργείου Μεταφορών

150 υπαλλήλους ΝΠΙΔ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

90 υπαλλήλους ΝΠΙΔ του υπουργείου Πολιτισμού

2.610 υπάλληλοι θα απομακρυνθούν από τη θέση τους όπως υπολογίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από τους ελέγχους νομιμότητας των δικαιολογητικών τους, από την εκδίκαση πειθαρχικών υποθέσεων, αλλά και από τη λήξη του χρόνου της διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου