Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Βροχή μετά το μεσημέρι στη Χίο σήμερα Παρασκευή 24/10

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014. Τα φαινόμενα κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο θα είναι ισχυρά ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και κατά τόπους πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από τη Χίο σήμερα Παρασκευή 24/10, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και βελτίωση από τις βραδινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται κατά περιόδους να είναι ισχυρές, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Το Σαββατοκύριακο ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βορειανατολικά τμήματα της χώρας, αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνειας. Χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, ακόμη και στον Παρνασσό.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο ακόμη και 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν πρόκειται να ξεπεράσει ούτε και τη Δευτέρα τους 18 με 19 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου