Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τροπολογία στη Βουλή για τις μετεγγραφές φοιτητών - Τι αλλάζει και ποιές διατάξεις τροποποιούνται... μόνο για φέτος

Τροπολογία στη Βουλή για τις μετεγγραφές φοιτητών - Τι αλλάζει και ποιές διατάξεις τροποποιούνται... μόνο για φέτος- Η υπουργική απόφαση για την ακριβή διαδικασία αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη
- Η διορία για τους φοιτητές για τις μετεγγραφές τους θα είναι μέχρι την μεθεπόμενη Παρασκευή
- Με την τροπολογία ρυθμίζονται και οι περιπτώσεις αδελφών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη
- Το συγκεκριμένο σύστημα θα ισχύσει μόνο για φέτος και όχι για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος


Κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων, πολύτεκνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και...
ειδικών κοινωνικών κατηγοριών.

Η υπουργική απόφαση για την ακριβή διαδικασία αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη, ενώ η διορία αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα και να ολοκληρωθεί έπειτα από πέντε ημέρες.

Η τροπολογία που εισήχθη στο σχέδιο νόμου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων», ρυθμίζει μεταξύ άλλων τις περιπτώσεις αδελφών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι ο νόμος αυτός θα ισχύσει μόνο για φέτος, ενώ το σύστημα που θα ισχύσει για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Με βάση την τελευταία ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, εξειδικεύεται ανά κατηγορία η δυνατότητα μετεγγραφών (πολυτέκνων, αναπήρων, ορφανών, κ.λπ.) επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι δικαιούνται μεταφορά σε αντίστοιχη σχολή που βρίσκεται στην περιφέρεια κατοικίας των γονιών τους ή της μόνιμης κατοικίας των ιδίων.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις, μετακινούνται σε σχολή στον τόπο κατοικίας ή φοίτησης του αδελφού φοιτητή, ενώ δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσης σε σχολή ή τμήμα του ίδιου ΑΕΙ ή σε τμήμα ΑΕΙ της ίδιας περιφέρειας.

Επίσης, καταργείται για τους έμμισθους δημόσιους λειτουργούς και τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ, η δυνατότητα μεταφοράς της θέσης φοίτησής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ στην έδρα που υπηρετούν ή διαμένουν ή έχουν εκλεγεί ή σε πλησιέστερο σε αυτήν ΑΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου