Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ασθενής βροχή σήμερα Παρασκευή 26/9 περιμένουμε το απόγευμα στη Χίο

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ηπεiρωτικά και σταδιακά στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Τα εντονότερα φαινόμενα που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους θα εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 30 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 24 βαθμούς στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 19 έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και γρήγορα θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στα ανοικτά τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Παρασκευή 26/9, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
19 έως 24 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Αστατο καιρό με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες, αλλά και διαστήματα βελτίωσης, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαιονόμενα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.  

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ
θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου