Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σποραδικές νεφώσεις σήμερα Τρίτη 23/9, πάνω από τη Χίο

Νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα και επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014. Τις μεσημεριανές ώρες βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας ενδέχεται να εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα Ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά σταδιακά στη Δυτική Μακεδονία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, από 18 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα Τρίτη 23/9, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
24 έως 30 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί σχεδόν μέτριοι, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σταδιακά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας μικρής διάρκειας, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει αισθητή πτώση. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν στα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.



Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείους πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι αργότερα σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και αργότερα από τα βόρεια βόρειοι πρόσκαιρα στις Κυκλάδες μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρες. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 4 γρήγορα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πιθανώς στα δυτικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 7 και πιθανώς στις Σποράδες 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου