Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Αίθριος ο καιρός σήμερα Πέμπτη 18/9 στη Χίο

Περιορισμό της αστάθειας κυρίως στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το μεσημέρι, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Πέμπτη 18/9, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
21 έως 25 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με λίγα σύννεφα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 22 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Μακεδονία πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και την ανατολική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρασκευή 19-09-2014
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 3, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: μικρή άνοδος στα δυτικά.

Σάββατο 20-09-2014 και Κυριακή 21-09-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά
και τα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή σταδιακή άνοδο.

Δευτέρα 22-09-2014 και Τρίτη 23-09-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: γενικά ασθενείς και στα πελάγη τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση από τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου