Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Πέρασαν χειροπέδες σε καπετάνιο επιβατηγού πλοίου γιατί δεν ενημέρωσε ότι η μια άγκυρα χάθηκε στη θάλασσα...

Για «εξευτελιστική αντιμετώπιση», με αφορμή τη σύλληψη 39χρονου πλοιάρχου από στελέχη του λιμενικού, που δεν ενημέρωσε έγκαιρα για το περιστατικό απώλειας δεξιάς άγκυρας επιβατηγού τουριστικού πλοίου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

«Οι λιμενικές που επενέβησαν, συνέλαβαν και έσυραν τον...
πλοίαρχο σαν τον χειρότερο εγκληματία, φορώντας του χειροπέδες στα χέρια και, αφού οδηγήθηκε στην ασφάλεια, φωτογραφήθηκε και του πήραν αποτυπώματα ενώ έμεινε όλη νύχτα στο κρατητήριο προκειμένου να δικαστεί σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΠΕΝ και εκφράζει την απορία ότι «υπάρχουν ακόμα Έλληνες πλοίαρχοι που ταξιδεύουν μέσα στην ελληνική επικράτεια, με τέτοια εξευτελιστική αντιμετώπιση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού σώματος, ο 39χρονος πλοίαρχος του επιβατηγού τουριστικού σκάφους «AEGEAN GLORY» συνελήφθη από στελέχη του Γ” Λιμενικού Τμήματος Πάχης Μεγάρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

Ο ανωτέρω πλοίαρχος, κατά τον απόπλου του από τον λιμένα Πάχης Μεγάρων προς εκτέλεση πλου υπό ναύλωση προς Πόρο-Ύδρα- Αίγινα με 200 επιβάτες, δεν ενημέρωσε ως όφειλε την οικεία Λιμενική Αρχή για περιστατικό απώλειας δεξιάς άγκυρας του εν λόγω πλοίου.

Άμεσα, το πλοίο -κατόπιν εντολής των στελεχών- επέστρεψε στον λιμένα αφετηρίας όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

Πηγή: aplita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου