Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

"Άρωμα" γυναίκας στη τη ληστεία στο Δίστομο - Ήταν η οδηγός στο τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες - Ο ρόλος του τέταρτου ατόμου

`Άρωμα` γυναίκας στη τη ληστεία στο Δίστομο - Ήταν η οδηγός στο τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες - Ο ρόλος του τέταρτου ατόμου- Ο μάρτυρας βρέθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
- Σύμφωνα με όσα είπε, οι τρεις μεταμφιεσμένοι οπλοφόροι επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα
- Βρήκαν στο σκάφος DNA που ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί με αντίστοιχα δείγματα που έχει στο αρχείο της η ΕΛΑΣ
- Η Αντιτρομοκρατική συνδέει τη ληστεία στο Δίστομο με την τρομοκρατική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος

Mία σημαντική μαρτυρία για τον τρόπο διαφυγής των ληστών της Εθνικής τράπεζας του Διστόμου έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική, η οποία μάλιστα είναι δυνατόν να αλλάξει ακόμα και τον προσανατολισμό στις έρευνες, καθώς υπάρχει...
άρωμα γυναίκας!

Η μαρτυρία αυτή θέλει τους τρεις μεταμφιεσμένους οπλοφόρους να επιβιβάζονται σε ένα σκούρο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, που πιθανότατα οδηγούσε γυναίκα!

Ο μάρτυρας βρέθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και φέρεται να είπε στους ανθρώπους του Νόμου πως την ώρα που το φουσκωτό έβγαινε με δύναμη στην ακτή, ο ίδιος ήταν λίγα μέτρα πιο πέρα κι έκανε μπάνιο, σε σημείο που δεν ήταν δυνατόν να τον διακρίνουν οι δράστες.

Ο ίδιος, επειδή του προξένησε εντύπωση το γεγονός και η προσπάθεια των δραστών να βάλουν φωτιά στο σκάφος, άρχισε να έχει τεταμένη την προσοχή του με αποτέλεσμα να διακρίνει πως επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο, μάλλον τζιπ σκούρου χρώματος, που οδηγούσε γυναίκα, όπως ήταν η εντύπωση που του δημιουργήθηκε.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με σοβαρότητα αυτή την μαρτυρία, χωρίς βέβαια να αποκλείουν το λάθος από την πλευρά του αυτόπτη μάρτυρα.



Το DNA και ο ρόλος του τέταρτου ατόμου στη ληστεία

Στο μεταξύ, ερευνητές των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ που “σάρωσαν” σπιθαμή προς σπιθαμή με ειδικά μηχανήματα το 10μετρο φουσκωτό των δραστών, ανακάλυψαν DNA, το οποίο ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί με αντίστοιχα δείγματα που έχει στο αρχείο της η ΕΛ.ΑΣ και ανήκουν σε άτομα που έχουν απασχολήσει, είτε στο επίπεδο του Κοινού Ποινικού Δικαίου, είτε με την συμμετοχή τους σε ένοπλες οργανώσεις.

Το γεγονός αυτό, και με δεδομένο πως στο φουσκωτό επέβαιναν τρία άτομα τα οποία ήδη έχουν ταυτοποιηθεί, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως υπάρχει και τέταρτο άτομο, που δεν πήρε μέρος στο επιχειρησιακό σκέλος της ληστείας με το έντονο άρωμα τρομοκρατίας, αλλά στις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την διάπραξή της. Δηλαδή, στην κατόπτευση της Τράπεζας στο Δίστομο, αλλά και στις δοκιμές για την διαφυγή των δραστών από την συγκεκριμένη περιοχή.


Οι ίδιοι δράστες στην επίθεση της ΤτΕ (;)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο είναι δυνατόν να “δείξει” στους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, τα άτομα που συμμετείχαν στην τελευταία τρομοκρατική ενέργεια του “Επαναστατικού Αγώνα” στην καρδιά τις Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Αμερικής, όπου τίναξαν στον αέρα την Τράπεζα της Ελλάδος, με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Πλέον στην Αντιτρομοκρατική εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο ένας από τους συμμετέχοντες στην ληστεία και συγκεκριμένα ο 33χρονος ποινικός, να είχε δώσει το παρών και έξω από την Τράπεζα τις Ελλάδος το επίμαχο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου