Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Στον... πάγο περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί φοροφυγάδων και οφειλετών Δημοσίου - Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Στον... πάγο περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί φοροφυγάδων και οφειλετών Δημοσίου - Τι αναφέρει η εγκύκλιοςΔείτε τι αναφέρει η εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσιών Εσόδων: 

Ούτε το Δημόσιο δε μπορεί να προχωρήσει σε πλειστηριασμό ακινήτων οφειλετών στις περιπτώσεις που τα ακίνητά τους έχουν δεσμευθεί με απόφαση της Αρχής για το...
ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με εγκύκλιο που επέστειλε σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες, η η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζητά να εφαρμοστούν οι διατάξεις που υποχρεώνουν τις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα να ενημερώνουν την Αρχή για το Ξέπλυμα, η οποία μπορεί να δώσει εντολή για «πάγωμα» λογαριασμών, θυρίδων, όπως και της μεταβίβασης κάθε περιουσιακού στοιχείου των υπόπτων.

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για φοροφυγάδες και οφειλέτες του Δημοσίου προβλέπει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσιών Εσόδων που εστάλη στις Γενικές Εφορίες.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η διαδικασία εφαρμόζεται στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής (απόκρυψη εισοδήματος, μη απόδοση ΦΠΑ, εικονικά ή πλαστά τιμολόγια), λαθρεμπορίου αλλά και οφειλών του Δημοσίου.

Το «πάγωμα» ενεργοποιείται από την Αρχή εφόσον υπάρχει διαδικασία ανάκρισης και αφορά στην απαγόρευση της κίνησης λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, καθώς και του ανοίγματος θυρίδων και της μεταβίβασης ή εκποίησης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου