Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο 2/8 στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Βόρειο Αιγαίο με βελτίωση από το μεσημέρι και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 2 Αυγούστου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 23 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και τοπικά στο Κρητικό ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από... 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 3/8, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 31 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση και στο Νότιο Ευβοϊκό ασθενείς και τοπικά βόρειοι σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν στα γύρω ορεινά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί έως μέτριοι

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοτέρα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.  


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στις Κυκλάδες οπού είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διαρκείας.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοτέρα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου. 


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Όμως τα φαινόμενα γρήγορα θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία στα νότια μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα στις Σποράδες κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως των βορειοτέρων περιοχών.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου