Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Αίθριος ο καιρός στη Χίο σήμερα Δευτέρα 25/8


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και πιθανόν Εύβοιας και Ανατολικής Στερεάς περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από βορρά προς νότο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και έως τους 34 βαθμούς στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, 24 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς), 25 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.


Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Δευτέρα 25/8, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 28 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση τις μεσημεριανές ώρες στο Σαρωνικό.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 23 έως 32 και τοπικά στην Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα ανατολικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 οι όποιοι βαθμιαία στα δυτικά θα γίνουν μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ορεινά από το μεσημέρι.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 2 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου