Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η ΟΛΜΕ για την εγγραφή και τη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ

Η ΟΛΜΕ για την εγγραφή και τη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛΤρεις φορές εκδόθηκαν αποτελέσματα στην Α' Λυκείου λόγω των αλλαγών

Κατάργηση του ηλικιακού ορίου για την εγγραφή των μαθητών στα ΕΠΑΛ ζητά η ΟΛΜΕ από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση που φέρει την υπογραφή του κ. Δερμεντζόπουλου στα ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια εγγράφονται όσοι...
δεν έχουν υπερβεί το 24ο έτος της ηλικίας τους με εξαίρεση τους μαθητές που εγγράφονται στην Ομάδα Προσανατολισμού Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Τομέας Πλοιάρχων, Μηχανικών οι οποίοι μπορούν να εγγράφονται και πέραν του ως άνω ορίου.

Επίσης η ΟΛΜΕ προτείνει την προσθήκη δύο παραγράφων στην εν λόγω Υ.Α ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή των αποφοίτων των ΓΕΛ που εγγράφονται στα ΕΠΑΛ στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ και παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ σε επαναληπτικές εξετάσεις σε περίπτωση που συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας.

Για την αδικία που υφίστανται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ καθώς δεν προβλέπονται από τη νομοθεσία επαναληπτικές πανελλαδικές όπως συμβαίνει με τους μαθητές και αποφοίτους των Γενικών Λυκείων ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτησε άφησε περιθώρια για εξέταση του θέματος, καθώς μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι οι προτάσεις που αφορούν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο λαμβάνονται υπόψη από το υπουργείο Παιδείας.

Πέρα από τα ΕΠΑΛ, η ΟΛΜΕ επανέρχεται στο θέμα της Τράπεζας Θεμάτων τονίζοντας σε δελτίο τύπου της ότι η μόνη λύση για την Α' Λυκείου ήταν η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς προαγωγής των μαθητών με παράλληλα κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Η ΟΛΜΕ καυτηριάζει τις συνεχείς αλλαγές στον τρόπο προαγωγής των μαθητών που είχαν ως συνέπεια να εκδοθούν τρεις φορές αποτελέσματα για τους μαθητές της Α λυκείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές που έγιναν μείωσαν τελικά το ποσοστό των μετεξεταστέων από το 23% στο 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου