Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Διπλάσιος ο νέος φόρος στα ακίνητα – 5 δισ. θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

Διπλάσιος ο νέος φόρος στα ακίνητα – 5 δισ. θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτεςΚλειστά και ξενοίκιαστα ακίνητα αλλά και αγροτεμάχια υπερδιπλασιάζουν τον φόρο ακινήτων για τους πολίτες που από αύριο θα αρχίσουν να παίρνουν τα ... μαύρα μαντάτα.

Η ΠΟΜΙΔΑ μάλιστα υπολογίζει ότι ο φόρος θα είναι κοντά στα 5 δισ. πολύ πάνω δηλαδή από τους υπολογισμούς του υπουργείου που ξεκίνησε να εισπράξει 2,65 δισ από τον νέο φόρο στα ακίνητα

Οι αυξήσεις στον φόρο που θα προκύψουν από τη δήλωση ημιυπαίθριων και αυθαίρετων χώρων σε συνδυασμό με τη...
φορολόγηση όλων και χωρίς εξαιρέσεις των ακινήτων ακόμη και όσων δεν ηλεκτροδοτούνται ή όσων είναι κενά και ξενοίκιαστα αλλά και των αγροτεμαχίων για πρώτη φόρα θα φέρει τεράστιες επιβαρύνσεις.
Υπολογίζεται από την κυβέρνηση ότι τελικά οι φόροι που θα βεβαιωθούν από την εφορία για τα ακίνητα θα είναι λίγο πάνω από τα τρία δισ. έναντι στόχου 2,65 δισ. ωστόσο οι υπολογισμοί της ομοσπονδίας ιδιοκτητών είναι ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν πάνω από 5 δισ. φόρους δηλαδή διπλάσιους απ' τους αρχικούς υπολογισμούς.
Από αύριο θα αρχίσουν να αναρτώνται στο διαδίκτυο τα εκκαθαριστικά με τον φόρο ακινήτων. Δεν θα ταχυδρομηθούν, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθήθηκε και στον φόρο ακινήτων. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποπληρώσουν τον φόρο σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την προθεσμία για την πρώτη να λήγει την 31η Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου