Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Τρίτη αεροπορική τραγωδία μέσα σε 1 εβδομάδα! - Συνετρίβη το "χαμένο" αεροσκάφος της Air Algerie λέει αξιωματούχος - Πιθανό σενάριο η σφοδρή θύελλα

Τρίτη αεροπορική τραγωδία μέσα σε 1 εβδομάδα! - Συνετρίβη το `χαμένο` αεροσκάφος της Air Algerie λέει αξιωματούχος - Πιθανό σενάριο η σφοδρή θύελλα- 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο "χάθηκε" το αεροσκάφος
- Στη 1.38 το αεροσκάφος ζήτησε να αλλάξει πορεία, διότι πλησίαζε καταιγίδα
- Το αεροσκάφος, τύπου MD-83, είχε ναυλώσει η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie από την ισπανική Swiftair
-
Στο αεροπλάνο βρίσκονται 110 επιβάτες, εκ των οποίων 51 Γάλλοι

- Τα 6 μέλη του πληρώματος ήταν ισπανικής καταγωγής
- Δύσκολες καιρικές συνθήκες με ανεμοστρόβιλους επικρατούν στο Μάλι


"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το αεροσκάφος συνετρίβη", δήλωσε αξιωματούχος της Αλγερίας, για το αεροπλάνο της...
Air Algerie, που αγνοείται από το πρωί. 

Η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές αρχές με το αεροσκάφος της Air Algerie ήταν όταν πετούσε πάνω από το Γκάο, στο Μάλι, σύμφωνα με Αλγερινό αξιωματούχο.

Το ιδιωτικό αλγερινό τηλεοπτικό κανάλι Elnahar μετέδωσε πως το αεροπλάνο συνετρίβη αφού πέρασε στον εναέριο χώρο του Νίγηρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Από την πλευρά του, το αεροδρόμιο της Ουαγκαντούγου υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος πιθανότατα συνετρίβη στο Κιντάλ του Μάλι.



Η πόλη δεν περιλαμβάνεται στη διαδρομή της πτήσης, αλλά τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι, το αεροσκάφος αναγκάστηκε να αλλάξει την πορεία του, για να αποφύγει σύγκρουση με άλλο αεροπλάνο, που πετούσε από το Αλγέρι στο Μπαμάκο του Μάλι.

Ένα άλλο σενάριο, είναι ότι το αεροσκάφος έπεσε, λόγω σφοδρής θύελλας. Το Μάλι είναι στο τέλος της ξηρής περιόδου, κατά την οποία ο χάρματαν, ένας ξηρός ζεστός άνεμος που πνέει από την ανατολική Σαχάρα σαρώνει το έδαφος και δημιουργεί ανεμοστρόβιλους με σκόνη, ενώ η θερμοκρασία την ημέρα φτάνει τους 40-45 βαθμούς κελσίου. 

Η λίστα των επιβατών περιλαμβάνει 51 Γάλλους, 27 επιβάτες από την Μπουρκίνα Φάσο, 8 Λιβανέζους, 6 Αλγερινούς, 5 Καναδούς, 4 Γερμανούς, 2 από το Λουξεμβούργο, 1 Ελβετό, 1 Βέλγο, 1 Αιγύπτιο, 1 Ουκρανό, 1 Νιγηριανό, 1 από το Καμερούν και 1 από το Μάλι, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μπουρκίνα Φάσο, Μπέρτιν Ουεντραόγο. 

Στο μεταξύ, γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δύο μαχητικά αεριωθούμενα της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν τη βάση τους στη Δυτική Αφρική, αναπτύχθηκαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την πτήση της Air Algerie.

"Δύο αεριωθούμενα Μιράζ 2000 που έχουν τη βάση τους στην Αφρική εστάλησαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν το αεροπλάνο της Air Algerie που εξαφανίσθηκε σήμερα", δήλωσε ο γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος Ζιλ Ζαρόν. "Θα ερευνήσουν μια περιοχή από το τελευταίο σημείο που είχε εντοπιστεί το αεροπλάνο και κατά μήκος της οδού που πιθανόν ακολούθησε".


Πώς άρχισε το θρίλερ

"Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου - Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του", ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία. "Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου - Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα στη Μαδρίτη, η ιδιωτική ισπανική αεροπορική εταιρεία Swiftair ανακοίνωσε επίσης πως έχασε σήμερα την επαφή με ένα από τα αεροπλάνα της, το οποίο μετέφερε 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα και ήταν ναυλωμένο από την Air Algerie.

Η εταιρεία αναφέρει σε σημείωμα που ανήρτησε στον ιστότοπό της πως το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο στη 01:17 (τοπική ώρα) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), όμως δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, η Air Algerie εξασφαλίζει τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως προς και από την Ουαγκαντούγκου, εκ των οποίων μία σήμερα η οποία αναχωρεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου