Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Κλήσεις, sms και ίντερνετ φθηνότερα για τους ταξιδιώτες εντός της ΕΕ - Τι θα ισχύσει

Κλήσεις, sms και ίντερνετ φθηνότερα για τους ταξιδιώτες εντός της ΕΕ - Τι θα ισχύσειΣημαντικές μειώσεις στις ανώτατες τιμές περιαγωγής δεδομένων θα ισχύσουν στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα μειώσει από 1ης Ιουλίου κατά 21% τις ανώτατες τιμές για τις εξερχόμενες κλήσεις (από 24 λεπτά ανά λεπτό σε 19 λεπτά ανά λεπτό) και κατά 28,5% για τις εισερχόμενες κλήσεις (από 7 λεπτά ανά λεπτό σε 5 λεπτά ανά λεπτό).

Για την αποστολή γραπτού μηνύματος η μείωση είναι...
25% (από 8 λεπτά σε 6 λεπτά), ενώ για την τηλεφόρτωση δεδομένων η μείωση στις ανώτατες τιμές είναι πάνω από το μισό: από 45 λεπτά ανά megabyte σε 20 λεπτά/MB.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν με φθηνότερη χρέωση δεδομένα όπως χάρτες, βίντεο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και κοινωνικά δίκτυα, όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Επιπλέον, από την 1η Ιουλίου 2014 οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη προσφέρουν σε όσους ταξιδεύουν σε άλλο κράτος-μέλος, μια χωριστή σύμβαση περιαγωγής πριν από το ταξίδι τους και, ανά περίπτωση, θα δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέγει έναν τοπικό πάροχο στη χώρα που επισκέπτεται, για υπηρεσίες δεδομένων όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ανάγνωση ειδήσεων, τηλεφόρτωση φωτογραφιών και παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, η ΕΕ επεξεργάζεται νέους κανόνες για την παντελή κατάργηση των τελών περιαγωγής. «Μέχρι το τέλος του έτους, ελπίζω ότι θα καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής όπως έχει συμφωνηθεί. Το Κοινοβούλιο έκανε ό,τι του αναλογούσε. Εναπόκειται τώρα στα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τη συμφωνία», δήλωσε η επίτροπος αρμόδια για την ψηφιακή ατζέντα Νέιλι Κρους. Οι υπηρεσίες περιαγωγής είναι κατά 80-90% φθηνότερες το 2014 σε σύγκριση με το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου