Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πώς θα απαλλαγούμε από το κοιλιακό λίπος

Πώς θα απαλλαγούμε από το κοιλιακό λίποςΜεγάλη σημασία έχει ο ρυθμός απώλειας των κιλών

Η ώρα που θα πρέπει να βγείτε στην παραλία έχει φτάσει και η αγωνία για το πως θα αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά κορυφώνεται. Προσπάθειτε μάταια με δίαιτες εξπρές, όμως το «σωσίβιο» επιμένει...

Το κοιλιακό λίπος ή αλλιώς σπλαγχνικό λίπος βασανίζει πολλούς από εσας όταν θέλετε να βάλετε το μαγιό σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ακόμη χειρότερο για την υγεία σας. Το ενδοκοιλιακό λίπος ή αλλιώς σπλαγχνικό λίπος, λόγω των ουσιών - ορμονών που παράγει, έχει ενοχοποιηθεί για καταστάσεις όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού.

Παλιότερα υπήρχε η αντίληψη οτι το λίπος είναι απλά ένα μονωτικό και αποθηκευτικό μέσο, σήμερα όμως έχει αποδειχθεί οτι αποτελεί ένα μεταβολικά ενεργό όργανο που παράγει ουσίες με σκοπό κάποιες λειτουργίες, όπως ακριβως κάνει ένας αδένας του σώματός μας, π.χ. το πάγκρεας.

Έχει αποδειχθεί οτι το κοιλιακό λίπος είναι επιβαρυντικό για την καρδιά και είναι προτιμότερο να έχετε το επιπρόσθετο λίπος στην περιφέρεια και στους γλουτούς, παρά στην περιοχή της κοιλιάς.

Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή ώστε να απολλαγείτε από το συγκεκριμένο λίπος. Η μαγική συνταγή παραμένει η άσκηση και η δίαιτα ταυτόχρονα. Συνήθως με τη δίαιτα και την άσκηση χάνετε λίπος από τα μέρη που είναι σε μεγαλύτερη ποσότητα. Αν λοιπόν τα κιλά που έχετε είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή της κοιλιάς, από εκεί θα τα χάσετε αρχικά. Κάποιες ασκήσεις μπορεί να βοηθήσουν.

Μεγαλύτερη όμως σημασία φαίνεται να έχει ο ρυθμός απώλειας των κιλών. Φαίνεται ότι με τις δίαιτες εξπρές καταφέρνετε να χάνετε βάρος, όμως το μεγαλύτερο μέρος του απωλεσθέντος βάρους είναι υγρά και μυικός ιστός. Η καταστροφή είναι μεγάλη, γιατί ο μυικός ιστός είναι ουσιατικά ο μεταβολισμός σας, οι «καύσεις» σας, οπότε αυτόματα μειώνεται η ενεργειακή σας κατανάλωση και η απώλεια βάρους δυσκολεύει.

Με αυτές τις δίαιτες δεν χάνετε ουσιαστικά λίπος. Έτσι, τα κιλά στην κοιλιά επιμένουν, ενώ αδειάζει από άλλα μέρη του σώματος. Μια σωστή διατροφή βασισμένη στο μεσογειακό πρότυπο σε συνδυασμό με μία ώρα άσκηση την ημέρα θα σας απαλλάξει σίγουρα από το «σωσίβιο» σας.

Συμβουλές

- Επιλέξτε δημητριακά ολικής άλεσης για πρωινό.
- Αντικαταστήστε το άσπρο ψωμί με ολικής άλεσης.
- Συνοδεύετε κάθε γεύμα σας με σαλάτα εποχής.
- Καταναλώνετε 4 -5 φρούτα εποχής την ημέρα.
- Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε με νερό και άλλα υγρά (χωρίς θερμίδες).

Τέλος, μην ξεχνάτε οτι κάποιοι από εσάς έχετε σωματότυπο που περιλαμβάνει λίγο κοιλίτσα, εάν το βάρος σας είναι σε φυσιολογικά πλαίσια μην κάνετε προσπάθειες απώλειας βάρους.

Πηγή: mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου