Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Καθαρίστε το μπάνιο σας οικολογικά

Καθαρίστε το μπάνιο σας οικολογικάΕξαφανίστε άλατα, οσμές και λεκέδες

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη του σπιτιού, σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, καθώς τα άλατα και η μούχλα είναι οι πιο συχνοί επισκέπτες του.

Μάθετε πως θα καθαρίστε το μπάνιο σας γρήγορα, αποτελεσματικά και κυρίως οικολογικά!...


1. Το ντουλάπι του μπάνιου
Συχνά μυρίζει μούχλα και κλεισούρα από τους υδρατμούς! Για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστε οσμές, κόψτε ένα κρεμμύδι στα 4, πάρτε ένα κομμάτι του, βάλτε το σε πιατάκι και άφησέ το για ένα βράδυ μέσα στο ντουλάπι. Την άλλη μέρα, αφήστε το ντουλάπι ανοιχτό. Μόλις η πρώτη (άσχημη) μυρωδιά του κρεμμυδιού φύγει, δεν θα μυρίζει καθόλου.

2. Πλακάκια
Αφού περάσετε ένα σφουγγάρισμα με διάλειμμα από ξίδι και νερό, σφουγγαρίστε τα ξανά με νερό σε συνδυασμό με κάποιο αιθέριο έλαιο.

3. Κουρτίνα μπάνιου
Η έντονη υγρασία του μπάνιου μπορεί να την κάνει να μυρίζει. Ξεκρέμασέ την και πλύνετε τη σε πολύ ζεστό νερό μαζί με λευκό ξίδι. Ξεβγάλτε με ένα μείγμα νερού και 3-4 σταγόνες έλαιο βανίλιας.

4. Ντους
Αν υπάρχουν άλατα γύρω από το τηλέφωνο του ντους και το κεφάλι δεν αφαιρείται, μην απελπίζεστε. Απλά πάρτε ένα μπολ, γεμίστε το με ζεστό, φθηνό, λευκό ξύδι (θερμαίνετε το ξύδι σε μια κατσαρόλα) και βυθίστε μέσα το τηλέφωνο του ντους, δένοντας το στο μπολ με μια κολλητική ταινία για να μείνει βυθισμένο μέσα. Αφαιρέστε το μπολ και την ταινία μετά από μία ώρα. Τα άλατα θα έχουν μαλακώσει και μερικά θα επιπλέουν μέσα στο ξύδι. Με μια παλιά σας οδοντόβουρτσα τρίψτε το κεφάλι του ντους για να φύγουν τα άλατα. Μην ξεχάσετε να βάλετε το ντους να τρέχει νερό, για να φύγει το ξύδι που έμεινε μέσα στις τρύπες του ντους. Τέλος το περνάτε με ένα βρεγμένο πανί και στην συνέχεια, σκουπίζετε καλά με ένα στεγνό.

5. Βρύσες
Και στις βρύσες μας θα χρησιμοποιήσουμε ζεστό, λευκό ξύδι για να βγάλουμε τα άλατα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Απλώστε χαρτί κουζίνας γύρω από την βάση της βρύσης και εκεί που βλέπετε συνήθως, να μαζεύονται τα άλατα. Στην συνέχεια ρίχνετε πάνω τους ζεστό λευκό ξύδι μέχρι να μουσκέψουν καλά. Το αφήνετε, πάλι για μια ώρα, σκουπίζετε με ένα βρεγμένο πανί και μετά με ένα στεγνό. Προσοχή όμως με το ζεστό ξύδι, όταν πρόκειται για επιμεταλλωμένες βρύσες ή επιχρυσωμένες. Καλύτερα να το αποφύγετε στην περίπτωση αυτή, γιατί το ζεστό ξύδι θα «φάει» το μέταλλο.

6. Λεκάνη τουαλέτας
Με ένα κουτάκι κόκα κόλα μπορείτε να καθαρίσετε την λεκάνη σας από τους λεκέδες! Κουνήστε καλά την κόκα κόλα, αναποδογυρίστε την, ανοίξτε και αδειάστε την, μέσα στην λεκάνη. Ο αφρός θα φτάσει μέχρι και κάτω από το χείλος της λεκάνης. Αφήστε για παραπάνω από μισή ώρα και μετά τρίψτε με το βουρτσάκι.

Πηγή: filenades.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου