Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τι κρύβουν τα εκκαθαριστικά που έρχονται τον Ιούνιο - Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο φόρο ακινήτων και ποιοι λιγότερο

Τι κρύβουν τα εκκαθαριστικά που έρχονται τον Ιούνιο - Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο φόρο ακινήτων και ποιοι λιγότερο - Ελαφρύνσεις στο χαράτσι της ΔΕΗ για τους ιδιοκτήτες διαμερισμένων και μονοκατοικιών με πλήρη οικοδομική κάλυψη
- Επιβαρύνονται όσοι έχουν αγροτεμάχια, ημιτελή ακίνητα κι έχουν νομιμοποιήσει αυθαίρετα κτίσματα ή ημιυπαίθριους
- Τον Ιούνιο η ηλεκτρονική αποστολή των εκκαθαριστικών για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων


Μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων για όσους κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, συνολικής αντικειμενικής αξίας πάνω από...
300.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες και πλήρως δομημένα οικόπεδα, προκύπτουν με το νέο σύστημα φορολόγησης ακινήτων το οποίο καθιέρωσε από φέτος η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι μειώσεις των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους περισσότερους από τους φορολογούμενους θα κυμαίνονται από 15% έως 23%.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα είναι χαμηλότερος από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων ενώ και ο συμπληρωματικός φόρος που θα επιβληθεί φέτος με την μορφή ενός νέου ΦΑΠ θα έχει αφορολόγητο όριο αυξημένο και συντελεστές φόρου μειωμένους .

Ετσι, ακόμα και ιδιοκτήτες με πολυτελείς κατοικίες ακόμα και σε ακριβές περιοχές θα δουν τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στην ακίνητη περιουσία τους να μειώνεται έως και 23%.

Μειώσεις θα προκύψουν και για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ αποτελούμενη από ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες που έχουν καλύψει πλήρως τον συντελεστή δόμησης του οικοπέδου τους.
Τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν τον Ιούνιο.
Από την άλλη, ο ΕΝΦΙΑ φέρνει αυξήσεις φορολογικών επιβαρυνσεων για φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία που αποτελείται κατα κύριο λόγο από ένα σπίτι στην πόλη, ένα ή περισσότερα αδόμητα οικόπεδα κι ένα ή περισσότερα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια καθώς και γενικότερα για όσους έχουν καλλιεργούμενες αρδευόμενες εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίου, μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα καθώς και αδόμητα οικόπεδα.

Ο νόμος θα επιβαρύνει με αυξημένους φόρους και τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που νομιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια καθώς και όσους έχουν κατοικίες με ημιυπαίθιους που τακτοποιήθηκαν την περίοδο 2010-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου