Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Στη Λήμνο μεταβαίνει κλιμάκιο αξιωματούχων

Στη Λήμνο μεταβαίνει κλιμάκιο αξιωματούχωνΑναφορές για ζημιές στο αεροδρόμιο της Λήμνου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου η σεισμική δόνηση 6.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ βόρεια της Λήμνου, έγινε αισθητή και στα τουρκικά παράλια, δίχως όμως αναφορές ζημιών.

Ο αντιπρόεδρος του...
Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο σεισμός έγινε στις 12:25 με προκαταρκτικό μέγεθος 6,5 βαθμούς Ρίχτερ. Έγινε στο Βόρειο Αιγαίο στο ρήγμα της Ανατολίας. 'Εγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Σαμοθράκη και τη Λήμνο», όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ μικρές ζημιές».

Όπως επεσήμανε ο κ.Λέκκας, «τα κτίρια στα δυο αυτά νησιά είναι πολύ καλά και το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα».

Στη Λήμνο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να καταγράψουν τις συνθήκες. Το κλιμάκιο συνοδεύει και ομάδα ανδρών της ΕΜΑΚ.

Στη Λήμνο υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο αεροδρόμιο του νησιού, καθώς επίσης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας. Επίσης υπήρξαν κατακρημνίσεις σαθρής τοιχοποιίας σε παλαιές κατοικίες στην ύπαιθρο της Λήμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου