Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Αίθριος καιρός σήμερα Σάββατο 31/5 στη Χίο και αύριο Κυριακή 1/6 καταιγίδα

Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και κυρίως στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, και από τις μεσημεριανές ώρες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις Σποράδες και πιθανόν κατά τόπους στο Ιόνιο και στην Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 31 Μαΐου 2014.

Τα φαινόμενα στην Κεντρική Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρά και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 23 βαθμούς, από 15 έως 26 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 23 βαθμούς στην Ήπειρο, από 16 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Στα Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί ισχυροί και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό κόλπο το δυτικό ρεύμα θα πνέει ενισχυμένο στα 6 μποφόρ.

Τοπικές προβλέψεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Σάββατο 31/5, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
21 έως 26 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 21 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 1/6,  στη Χίο, προβλέπεται καταιγίδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους μ' ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αίθριο καιρό, με τη θερμοκρασία στους 20 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας το βράδυ, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόβλεψη
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στο βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα νότια.
Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυριακή 01-06-2014
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 02-06-2014
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος σταδιακά στα δυτικά και τα νότια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στην Πελοπόννησο θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από τα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 03-06-2014
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια όπου θα εκδηλωθούν βαθμιαία και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Από το απόγευμα πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές στη βόρεια Ελλάδα και τις Κυκλάδες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέταρτη 04-06-2014 και Πέμπτη 05-06-2014
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινες ώρες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές θα ασθενήσουν ή θα σταματήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου