Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει η κατάθεση των μηχανογραφικών

Μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει η κατάθεση των μηχανογραφικώνΤο έντυπο μηχανογραφικό θα ανακοινωθεί το Μάιο

Ηλεκτρονικά θα κατατεθούν και φέτος τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν αναμένονται αλλαγές στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο συγκριτικά με αυτό του 2013.

Το υπουργείο θα ανακοινώσει το έντυπο το μηχανογραφικό δελτίο το Μάιο οπότε και οι υποψήφιοι θα έχουν μια συνολική εικόνα των διαθέσιμων επιλογών τους ανά επιστημονικό πεδίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι...
το υπουργείο Παιδείας στο χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει αναφέρει ότι τα μηχανογραφικά θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου. Το προηγούμενο έτος η διαδικασία κατάθεσης διήρκεσε 15 μέρες και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 28/6 έως και τις 12/7.

Για να καταθέσουν οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό τους είναι απαραίτητο να έχουν τους κωδικούς πρόσβασης που θα τους δώσει το σχολείο τους στα μέσα Ιουνίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι αυτοί εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο (εκτός αν είναι ήδη απόφοιτοι) και θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι την καρτέλα υποψηφίου για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ θα την πάρουν οι μαθητές αρχές Μαΐου, από το Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουάριο. Με το δελτίο εξεταζομένου θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου