Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΔΕΗ: Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας

Μια έξυπνη και χρήσιμη κίνηση από την ΔΕΗ, η οποία δημιούργησε μια ηλεκτρονική εφαρμογή με σκοπό να μας συμβουλέψει για την σωστή χρήση της ενέργειας και των ηλεκτρικών συσκευών στο σπίτι μας. Έτσι θα έχουμε μια οικονομική κατανάλωση και σύγχρονος ενεργούμε υπεύθυνα για το περιβάλλον.

Επιλέγοντας οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας, η εφαρμογή θα σας βρει έξυπνες προτάσεις για μια αποτελεσματικότερη κατανάλωση ενέργειας που σίγουρα μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε. Μπορείτε ακόμη να..
βρείτε πληροφορίες για τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές σας, αλλά και να υπολογίσετε συμπληρώνοντας μια φόρμα με ερωτήσεις, την ενεργειακή απόδοση της κατοικίας σας.

"Κλείνετε τις συσκευές από το διακόπτη τους και όχι από το τηλεκοντρόλ, γιατί τότε  λειτουργούν σε κατάσταση αναμονής (stand-by) και συνεχίζουν να καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια.
Οι συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand-by) καταναλώνουν ποσοστό 5%-15% της συνολικής ετήσιας ηλεκτρικής οικιακής κατανάλωσης (πηγή: International Energy Agency), οδηγώντας σε επιπλέον κόστος  της τάξεως των 28-84 € σε ετήσια βάση.

Ενημερωθείτε για την κατανάλωση της κάθε συσκευής σε ηλεκτρική ενέργεια, διότι διαφοροποιούνται σημαντικά μεταξύ τους και ιδιαίτερα στην κατάσταση αναμονής (stand-by)."

Παρέχει ακόμα χρήσιμες συμβουλές και αναλυτικές πληροφορίες για Αντλίες θερμότητας, Εξοικονόμηση Κατ΄ οίκων, Κόστος αγοράς και κόστος κατανάλωσης συσκευών αλλά και ενεργειακή κατανάλωση της κατοικίας σας.


Πηγή: olafree.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου