Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σποραδικές νεφώσεις σήμερα Παρασκευή 25/4 στη Χίο








Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από τις μεσημεριανές ώρες σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές, κυρίως ορεινές, περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 25 Απριλίου 2014. Τα φαινόμενα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, θα είναι τοπικά ισχυρά και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στην Ήπειρο, από 15 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και μετά το μεσημέρι στα βορειοανατολικά πελάγη μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα πνέει με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 25/4, με σποραδικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 19 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Αττική
Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανότητα καταιγίδας κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι. Στα νοτιά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.
 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 2 με 3 χαμηλότερη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου