Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σοκαριστική η κατάθεση του πατέρα του 13χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ - Μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 ήταν κατάλληλα τα παιχνίδια

Σοκαριστική η κατάθεση του πατέρα του 13χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ - Μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 ήταν κατάλληλα τα παιχνίδια- Πλήρωναν 1.450 ευρώ στο δήμο Ελληνικού
- "Το σκοινί της μπάλας δεν ήταν δεμένο στο έδαφος!", λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού
- Καταγγελία αντιδημάρχου Χίου Π. Στεφάνου: 8χρονη έσπασε το πόδι της σε λούνα παρκ της ίδιας ιδιοκτησίας το Δεκέμβριο!
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


Ευθύνες στον υπέυθυνο του λούνα παρκ αποδίδει ο πατέρας του 13χρονου παιδιού, που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Ελληνικό και η 9χρονη αδερφή του τραυματίστηκε, καθώς, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του, "δεν είχε...
λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας δεν ήταν δεμένο στο έδαφος".

"Ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος δέκα μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση δέκα μέτρων μακριά από την πισίνα. Αμέσως έτρεξα στο σημείο για να δω τα παιδιά και για να σταματήσω την μπάλα που κυλούσε στο έδαφος. Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη  μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και συμπλήρωσε: "Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε του έκανε ένας κύριος τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Με τη σύζυγό μου πήγαμε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου διακομίστηκαν τα παιδιά, οι γιατροί μου γνώρισαν ότι ο γιος μου είχε καταλήξει από τα τραύματα του".

Σε βάρος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ και των δυο υπαλλήλων στο χώρο, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη.

Με εντολή του εισαγγελέα, η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προσθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ιδιοκτήτες του λούνα παρκ είχαν πληρώσει μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου 2014 το ενοίκιο των 1.450 ευρώ στο Δήμο του Ελληνικού, ενώ το έγγραφο του περιοδικού ελέγχου αναφέρει ότι τα παιχνίδια του λούνα παρκ ήταν κατάλληλα μέχρι το Νοέμβριο του 2013.


Ατύχημα και στη Χίο!

Την ίδια ώρα, ο αντίδημαρχος της Χίου, Παντελής Στεφάνου, κατήγγειλε στην εκπομπή "Μίλα" της Τατιάνας Στεφανίδου ότι ένα οχτάχρονο κορίτσι είχε σπάσει το πόδι του, σε λούνα παρκ ίδιας ιδιοκτησίας. "Τις ημέρες των Χριστουγέννων ένα κορίτσι 8 ετών έσπασε το πόδι του σε φουσκωτή τσουλήθρα. Ήταν ένα ατύχημα που μας αιφνιδίασε. Αμέσως δόθηκε η εντολή να φύγει, όπως και έγινε δυο ημέρες μετά, ενώ στη συνέχεια δόθηκε η εντολή να μην ξανάρθει στο νησί, καθώς οι συνθήκες ασφαλείας δεν ήταν όπως πρέπει. Σύμφωνα με τους γονείς του κοριτσιού, δεν υπήρχε σωστή ρύθμιση στην πίεση του αέρα, με αποτέλεσμα η τσουλήθρα να είναι πιο σκληρή από όσο έπρεπε και να μην έχει την απαραίτητη ελαστικότητα".   

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΛΑ" ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου