Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Συννεφιά... παντού - Καταιγίδες το μεσημέρι


Συννεφιά... παντού - Καταιγίδες το μεσημέρι
Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά οι νεφώσεις κατά τόπους θα πυκνώσουν και ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 22 στην Ήπειρο, από 5 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και στα νοτιότερα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στα βόρεια πελάγη ισχυροί.


Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Χίο σήμερα Δευτέρα 31/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Για αύριο Τρίτη 1/4, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις, κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις, κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, και περιορισμένη ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανό στην Κρήτη το βράδυ να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις όποτε υπάρχει μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στη δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ήπειρο γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις κατά τόπους.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 20 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις κατά τόπους.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου