Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Απόψε σβήνουμε τα φώτα για την “'Ωρα της Γης”

Απόψε σβήνουμε τα φώτα για την “'Ωρα της Γης”Πάνω από 157 χώρες και περιοχές παίρνουν μέρος φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, "η Ώρα της Γης".

Να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ, καλούνται οι πολίτες προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν κάθε χρόνο μνημεία - σύμβολα σε...
μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια αλλά και σπίτια.

Η Ελλάδα συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.
Πολλοί είναι οι δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία.

O δήμος Αθηναίων μετέχει στις εκδηλώσεις, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα -από τις 20.30 έως τις 21.30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63), στη Γενική Γραμματεία του δήμου Αθηναίων ( Λιοσίων 22), καθώς και στο κτίριο που στεγάζεται η διεύθυνση Τεχνικών Έργων, του δήμου (Αθηνάς 16, πλατεία Καραμάνου). Την ίδια ώρα θα συσκοτιστεί και ο Λυκαβηττός.

Στην εκστρατεία συμμετέχει για 6η συνεχή χρονιά το αεροδρόμιο της Αθήνας, διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του).
Κεντρικό μήνυμα: “Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για να κάνεις την αλλαγή πραγματικότητα”
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2014, θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Με αφορμή την Ώρα της Γης για το 2014, το WWF Ελλάς ξεκινάει διεθνή εκστρατεία συλλογής υπογραφών ενάντια στη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ, η οποία, όπως αναφέρει το WWF, έχει ως βασικό χρηματοδότη τη γερμανική τράπεζα KfW. Όπως υποστηρίζει, ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς, «πρόκειται για ένα έργο που αγνοεί την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, προστασίας της δημόσιας υγείας και βιώσιμων επενδύσεων σε μια Ελλάδα δοκιμαζόμενη από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου