Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Λίγα σύννεφα πάνω από τη Χίο σήμερα Τετάρτη 26/3

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες, και σταδιακά στη Βόρεια Ελλάδα και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με παροδικές μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στα βόρεια του νησιού να φτάνει τους 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μέτριους έως μέτριους.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Για σήμερα Τετάρτη 26/3, στη Χίο, θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη
Συννεφιά με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού αιγαίου.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ από τα δυτικά και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις βορειότερες περιοχές και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου