Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Είναι το πιο COOL ξύλινο σπιτάκι. Αυτό όμως που το κάνει εντελώς μοναδικό είναι ότι μπορείς να το φτιάξεις κι εσύ!

σπιτάκι Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από σχετικές κατασκευές

Οι σχεδιαστές στην I-Beam Design δημιούργησαν το “Pallet House Project” αντλώντας έμπνευση από ένα απλό, αλλά απίστευτο, γεγονός: το 84% όλων των προσφύγων του κόσμου θα μπορούσε να αποκτήσει στέγη με τις άχρηστες παλέτες που πετάει η Αμερική σε ένα χρόνο.

Από την παραγωγή παλετών της Αμερικής και μόνο μέσα σε ένα με ενάμιση χρόνο, 33 εκατομμύρια πρόσφυγες θα μπορούσαν να...
ζήσουν σε ένα τέτοιο σπιτάκι φτιαγμένο από παλέτες. Το μοναδικό ντιζάιν του μπορεί να το αντιγράψει ο καθένας και να φτιάξει ένα μικρό, φτηνό σπιτάκι σε λιγότερο από μία ημέρα.

To “Pallet House” της εταιρείας I-Beam Design, ήταν μια σύλληψη αρχικά για να εξυπηρετήσει ως μεταβατικό στάδιο στέγασης για τους πρόσφυγες που επέστρεψαν στο Κόσοβο.

Το σπίτι αυτό από παλέτες είναι απλό και προσφέρει μεγάλη ευελιξία από άποψη διαμόρφωσης. Κάθε οικογένεια μπορεί να το χτίσει ανάλογα με τις ανάγκες της και το μέγεθος που την εξυπηρετεί.
σπιτάκι
Το σπίτι είναι φτιαγμένο από άχρηστες ξύλινες παλέτες, είναι επομένως εύκολο να προμηθευτεί κανείς τα υλικά για να το χτίσει.
σπιτάκι
Όχι μόνο αυτό, αλλά η κατασκευή είναι πολύ απλή. Μόνο βασικά εργαλεία απαιτούνται για το χτίσιμο.
σπιτάκι
Μπορείς φυσικά όμως να κάνες και τις δικές σου προσθήκες, με άλλα υλικά όπως π.χ. ο μουσαμάς.
σπιτάκι
Μπορεί μάλιστα να προστεθεί και μόνωση, θέρμανση και ψύξη.
σπιτάκι
Η I-Beam Design παρέχει οδηγίες ώστε να μπορεί ο καθένας να φτιάξει αυτό το σπίτι. Δεν χρειάζεται να έχεις εμπειρία ως ξυλουργός.
σπιτάκι
Με 75 δολάρια μπορείς να αγοράσεις το σετ με όλες τις πληροφορίες που περιλαμβάνει: σχέδια σε pdf, κατόψεις, φωτογραφίες, διαγράμματα και λίστα με τα υλικά και τα εργαλεία.
σπιτάκι
Αν και το “pallet house” σχεδιάστηκε αρχικά για τους πρόσφυγες, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτά τα σχέδια για να χτίσει ένα μικρό σπιτάκι στον κήπο για παράδειγμα.

σπιτάκι
Είναι απίστευτο το τι μπορούμε να κάνουμε από πράγματα που θεωρούνται άχρηστα.

σπιτάκι







PALLET HOUSE - NEW YORK 2008 
Pallet House Somalia 2010


PALLET HOUSE WORKSHOP - BALL STATE, MUNCIE, INDIANA


PALLET HOUSE PROTOTYPE - SRI LANKA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου