Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για την κατάργηση του γραφείου υποστήριξης ΕΟΤ Χίου

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του γραφείου υποστήριξης του ΕΟΤ Χίου, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης. Σ' αυτήν απευθυνόμενος στον υπουργό τονίζει: 

"Σύμφωνα με το προωθούμενο Σχέδιο Νόμου, καταργείται το Γραφείο Υποστήριξης ΕΟΤ Χίου και οι αρμοδιότητές του περιέρχονται στο Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού με έδρα τη Μυτιλήνη, το οποίο θα υπάγεται στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο. 

Η προωθούμενη αυτή ρύθμιση συνιστά μία...

ακόμη διοικητική υποβάθμιση της Χίου, η οποία βρίσκει αντίθετη την τοπική κοινωνία, καθώς δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες και επιβαρύνσεις στις ήδη λειτουργούσες και υπό ίδρυση τουριστικές επιχειρήσεις.

Το τοπικό Γραφείο ΕΟΤ, απασχολώντας μέχρι τώρα έναν υπάλληλο, διεκπεραίωνε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των αδειοδοτήσεων και ελέγχων των επιχειρήσεων, χωρίς να υποβάλλονται οι επιχειρηματίες στην ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση μετακινήσεων. 


Με δεδομένες τις αρνητικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, με δεδομένη τη μείωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, η κατάργηση του τοπικού γραφείου δημιουργεί επιπλέον προσκόμματα στην τουριστική επιχειρηματικότητα και υπονομεύει την τουριστική ανάπτυξη. 


Αντί να διευκολύνονται οι διαδικασίες, και να ενθαρρύνονται οι επιχειρηματίες, σε μια εποχή που ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη συμπαρασύροντας και άλλους παραγωγικούς κλάδους σε ανοδική τροχιά, η ρύθμιση αυτή οδηγεί προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου