Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τα «Αριστεία»-«Καλλιστεία» του Παγχιακού Συλλόγου ΚΟΡΑΗΣ Νέας Υόρκης 2014

Miss Chios 2014 Κατερίνα Μελέκου
«Μις Χίος» 2014 αναδείχθηκε η Κατερίνα Μελέκου η οποία κατάγεται από τον Κάμπο της Χίου

Τα «Καλλιστεία» του Παγχιακού Συλλόγου ΚΟΡΑΗΣ Νέας Υόρκης δεν έχουν σχέση με τα συνηθισμένα καλλιστεία, γι’ αυτό και αποκαλέστηκαν κάποτε από τον αείμνηστο Νίκο Γιαλούρη ως «Αριστεία».

Εν ολίγοις, πρωταρχικός στόχος των διοργανωτών δεν είναι τόσο η ομορφιά που εκπέμπουν τα νεαρά και δροσερά κορίτσια που συμμετέχουν, αλλά το να κρατήσουν με τις νεότερες γενιές δυνατές και γερές τις γέφυρες  με τον τόπο καταγωγής, τη γλώσσα και τις παραδόσεις του νησιού μας.

Γι’ αυτό, εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, εξετάζει περισσότερο τις...
γνώσεις των υποψηφίων στην ελληνική ιστορία και γλώσσα, δίνοντας δε ως βραβείο στην εκάστοτε «Μις Χίος» ένα ταξίδι και παραμονή της στη Χίο  (σ.σ. στο ξενοδοχείο «Χανδρής»), ενώ υποχρέωση της ίδιας είναι να παρελάσει με παραδοσιακή στολή της Χίου πάνω στο άρμα του «Κοραή» κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.


H Μις Χίος 2014 με τις τρεις επιλαχούσες, Παρασκευή Γιωργάλου, Βιργινία Κάμπουρα και Μαρία Μαρή

Η σημασία που δίδεται στις γνώσεις των υποψηφίων πάνω στη μητρική τους γλώσσα φαίνεται και από το σχετικό δημοσίευμα στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Εξέπληξε με τα Ελληνικά της η «Μις Χίος 2014».

Η Μις Χίος 2014 Κατερίνα Μελέκου την ώρα της απονομής από τις 
Δήμητρα Μαρή – «Μις Χίος 2010» και η Νίκη Γωνιά – «Μις Χίος 2004».

«Μις Χίος 2014» λοιπόν αναδείχθηκε στην σχετική εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παγχιακού Συλλόγου Αμερικής η Κατερίνα Μελέκου η οποία κατάγεται από τον Κάμπο της Χίου και σπουδάζει στο Κολέγιο St. Elizabeth του NJ, με ειδίκευση στη Βιοχημεία και τη Διατροφή. Η «Μις Χίος 2014» θέλει να γίνει διαιτολόγος.

Η 1η επιλαχούσα Παρασκευή Γεώργαλου, σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Rutgers με ειδίκευση στην Ψυχολογία.

Η 2η επιλαχούσα Βιργινία Κάμπουρα παρακολουθεί μαθήματα στο Queens College με ειδίκευση στο Διεθνές Επιχειρηματικό Δίκαιο. Και. 

Η 3η επιλαχούσα Μαρία Μαρή σπουδάζει στο Westchester Community College με ειδίκευση στις ελεύθερες τέχνες και θέλει να γίνει νοσοκόμα.



Για περισσότερες λεπτομέρειες της εκδήλωσης του ΚΟΡΑΗ αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Εθνικός Κήρυξ ΝΥ (Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014):

"Εξέπληξε με τα Ελληνικά της η «Μις Χίος 2014», Κατερίνα Μελέκου"

Του Δημήτρη Τσάκα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Η Κατερίνα Μελέκου, η οποία ανήκει στη δεύτερη γενιά και σπουδάζει Βιοχημεία εξέπληξε τα μέλη και τους φίλους του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» με τα άψογα Ελληνικά της.

Η Κατερίνα συμμετείχε στα καλλιστεία του Συλλόγου και διαγωνίστηκε με τις Παρασκευή Γιωργάλου, Βιργινία Κάμπουρα και Μαρία Μαρή και με την ομιλία της μετά τον διαγωνισμό δικαίωσε την απόφαση της επιτροπής για την ανάδειξή της ως «Μις Χίος».

Στην τελετή της στέψης παρέστησαν και η Δήμητρα Μαρή – «Μις Χίος 2010» και η Νίκη Γωνιά – «Μις Χίος 2004».

Τα καλλιστεία διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του επισήμου δείπνου για την 101η επέτειο της ιδρύσεως του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Γκρέιτ Νεκ του Λονγκ Αϊλαντ και στο οποίο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των διπλωματικών αρχών Ελλάδας και Κύπρου, της Χιακής Ομοσπονδίας, της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης και των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Στέλιος Νεαμονίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την οργανωτική επιτροπή που συνέβαλε στη διοργάνωση αυτής της επιτυχημένης εκδήλωσης. Παράλληλα, ευχαρίστησε τις τράπεζες Investors Bank και Alma Bank για την συμμετοχή και υποστήριξή της, καθώς επίσης και την Signature Bank και την Ζωή Κουτσουπάκη για την προσφορά των λουλουδιών στην μνήμη της Δέσποινας Τάτση.

Στη συνέχεια, παρέδωσε στον πρόεδρο της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας στη Γουάντα, Κώστα Γαλίτο, επιταγή αξίας δέκα πέντε χιλιάδων δολαρίων για την ενίσχυση του ελληνικού σχολείου της Αγίας Μαρκέλλας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η επιταγή αυτή αποτελεί την πρώτη δόση της δωρεάς και ότι του χρόνου θα προσφέρουν άλλες δέκα πέντε χιλιάδες δολλάρια.

Το χορευτικό τμήμα του ΚΟΡΑΗ Νέας Υόρκης στο οποίο διδάσκονται ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Το χορευτικό τμήμα του ΚΟΡΑΗ Νέας Υόρκης στο οποίο διδάσκονται ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ο κ. Γαλίτος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τόνισε ότι βάσει αποφάσεων του κοινοτικού συμβουλίου η Βιβλιοθήκη θα φέρει το όνομα «Αδαμάντιος Κοραής», το ίδιο με του Συλλόγου.

Παράλληλα, τόνισε ότι πολλά μέλη του Παγχιακού Συλλόγου και αρκετοί από τους συνδαιτυμόνες είναι μέλη δωρητές και ευεργέτες της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας στη Γουάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου