Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Προσέκρουσε σε ξέρα στα Ψαρά το "San Nikolas", χθες, Τετάρτη 29/1, το βράδυ

"Όπου φτωχός και η μοίρα του", λέει ο σοφός λαός μας και η παροιμία αυτή ταιριάζει "γάντι" στην περίπτωση των Ψαριανών.

Μια εβδομάδα περιμέναν οι κάτοικοι του ιστορικού νησιού του πυρπολιτή Κωνσταντίνου Κανάρη να δέσει πλοίο στο λιμάνι τους, για να τους φέρει προμήθειες και τελικά λίγο πριν φτάσει το πλοίο, προσέκρουσε στην ξέρα της "Πούντα".

Πρόκειται για το πλοίο της φωτογραφίας...
Ε/Γ-Τ/Ρ "ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ" Ν.Χ. 256, της εταιρίας SUNRISE Lines L.T.D. του κ.Σπανολιού , που το τακτικό του δρομολόγιο είναι Χίος-Τσεσμέ-Χίος.

Λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την ακτοπλοϊκή γραμμή των Ψαρών, κλήθηκε να καλύψει προσωρινά το κενό. Το "San Nikolas", χθες Τετάρτη είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Χίου, το πρωί στις 6.40 π.μ. για τον Τσεσμέ απ' όπου επέστρεψε στις 3.51 το απόγευμα.

Στις 4.46 μ.μ. αναχώρησε για τα Ψαρά. Λίγο πριν φτάσει στο λιμάνι και συγκεκριμένα στις 8.03 μ.μ. προσέκρουσε στην ξέρα της Πούντα.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 17 άτομα, 13 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος, καθώς και ένα αυτοκίνητο.

Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο σκάφος δημιουργήθηκε ένα ρήγμα μήκους 10 εκατοστών, στη δεξιά πλευράς και συγκεκριμένα στο χώρο της πηδαλιουχίας.

Με ίδια μέσα, ο έμπειρος καπετάνιος κατάφερε να καταπλεύσει δέκα λεπτά αργότερα στις 8.13 μ.μ. στο λιμένα και αφού έδεσε το πλοίο αποβίβασε τους επιβάτες και το αυτοκίνητο με ασφάλεια.

Από το ρήγμα υπήρξε μικρή εισροή υδάτων, την οποία αρχικά αντιμετώπισαν με τη χρήση αντλιών του πλοίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από το πλήρωμα, πρόχειρη στεγανοποίηση του ρήγματος.

Ο απόπλους του «Σαν Νικόλας» απαγορεύτηκε μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα, διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και επιθεώρησής του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου