Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Νέο κύμα κακοκαιρίας από απόψε με καταιγίδες και χιόνια - Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Νεο κύμα κακοκαιρίας από απόψε με καταιγίδες και χιόνια - Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα -Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας 
-Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια
-Τι θα γίνει στην Κεφαλονιά που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό.

Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τρίτη 28/01/2014, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα, ενώ θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης. Πιο αναλυτικά:

Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 28/01, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη Δυτική Ελλάδα, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, καθώς επίσης και τα νησιά του Κεντρικού Ιονίου.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές της Κεφαλλονιάς, αλλά και της Ηλείας, όπου από τις προηγούμενες ημέρες έχει ήδη δεχθεί αρκετά χιλιοστά βροχόπτωσης.
Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύκτας προς την Τετάρτη 29/01, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η αλλαγή του καιρού θα είναι πρόσκαιρη, αφού από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 28/01 και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν, ενώ οι άνεμοι βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Έτσι, την Τετάρτη 29/01 βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με εξαίρεση το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, με γρήγορη όμως βελτίωση στη συνέχεια.




Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με νεφώσεις και βροχές αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 6 βαθμούς κελσίου.


Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη


Το κύμα κακοκαιρίας θα προχωρήσει ανατολικότερα και νοτιότερα και περιμένουμε στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα ειναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν πάλι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Μακεδονίας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τοπικά θα αυξηθούν, κυρίως στα δυτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγες χιονοπτώσεις κυρίως στην ορεινή Πίνδο.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σιγά - σιγά θα εξασθενήσουν, αλλά στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς και θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 εως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 14 βαθμούς και στα νησιά απο 10 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 εως 9 βαθμούς κελσίου.


Πως θα εξελιχθεί ο καιρός από την Πέμπτη εως το Σάββατο


Οσον αφορά στην εξέλιξη των καιρικών φαινομένων την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, δηλαδή στην Ηπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, την κεντρική και δυτική Μακεδονά, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοποννησο, τη Θεσσαλία, όπου οι νεφώσεις αυτές θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στις ορεινές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια τμηματα της χώρας, φτάνοντας σε κάποιες περιοχές τους 14 με 15 βαθμούς κελσίου.


Η πρόγνωση του καιρού για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά

Στη σεισμόπληκτη περιοχή της Κεφαλονιάς περιμένουμε σήμερα λιακάδα με λίγα σύννεφα μόνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, τοπικά εως 6 μποφόρ κυρίως προς τη δυτική πλευρά της Κεφαλονιάς και το Αργοστόλι. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 12 με 13 βαθμούς κελσίου.

Ωστόσο από το βράδυ της Δευτέρας περιμένουμε επιδείνωση του καιρού και την Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νότιους - νοτιοανατολικούς 4 με 6 και τοπικά εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 14 με 15 βαθμούς κελσίου.

Την Τετάρτη περιμένουμε άστατο καιρό με νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ήλιο και σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα ειναι δυτικοί - βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά εως 7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου