Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Στ. Χονδρογιωργάκης: "Καμία κρίση δεν μπορεί να δικαιολογήσει εκείνους που κατ’ εξακολούθηση αδιαφορούν για το μέλλον του Συλλόγου

Ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου θα γίνει στο στέκι του μπάρμπα Λάζαρου στο Παλαιό Φάληρο στις 15 Φεβρουαρίου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Χαλκουσίων Αττικής σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μetropolitan.

Την πίτα ευλόγησε ο Χαλκούσης ιερέας πατέρας Δημήτριος Μπάτσης του Ευστρατίου, που ιερουργεί στον ιστορικό ναό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά. Σ' αυτό το ναό υπάρχει και η εικόνα της Αγ. Μαρκέλλας, που την έφεραν οι πρώτοι Χιώτες που εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά.

Την πίτα έκοψε ο επί σειρά ετών πρόεδρος Σταμάτης Χονδρογιωργάκης ο οποίος στην ομιλία του, ανέφερε:



"Ζούμε σε καιρούς κατ’ εξοχήν τραγικούς, σε καιρούς οδυνηρών καταστάσεων και έντονων προβληματισμών. Επομένως, τις εκ βαθέων ευχές σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου για ευδόκιμο νέο έτος και σιδερένια υγεία, τις έχουμε όλοι ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Όχι βέβαια για να αισιοδοξούμε άνευ αντικρίσματος, αλλά για να αντλούμε θάρρος εκτεθειμένοι καθώς είμαστε στους ανόσιους σχεδιασμούς της περιβόητης παγκοσμιοποίησης.

Ειλικρινά, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε και υπηρετούμε, θα έφθανε στο αποκαρδιωτικό σημείο να απειλείται ακόμα και με διάλυση!

Δυστυχώς όπως πάνε τα πράγματα, αυτό δεν είναι απίθανο, ως ενδεχόμενο, αν σκεφθεί κανείς αφ’ ενός την οικονομική κατάσταση που όλο χειροτερεύει, και αφ’ ετέρου τη μόνιμη απροθυμία των νέων στο να μας διαδεχθούν.

Το ξέρω, όλοι και ειδικά η νέα γενιά, αντιμετωπίζουμε δυσεπίλυτα βιοτικά προβλήματα. Όμως το χρέος μας απέναντι στον σύλλογο και κατ’ επέκταση στο χωριό μας δεν αποτελεί παρωνυχίδα.

Συνεπώς, καμία κρίση δεν μπορεί να δικαιολογήσει εκείνους που κατ’ εξακολούθηση αδιαφορούν.

Όσο υπάρχουν ακόμα κάποια περιθώρια, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι η παρουσία του πατριωτικού μας φορέα είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Και να γιατί: συζητάμε επί μονίμου βάσεως για την οικονομική κρίση. Έτσι όμως βλέπουμε μόνο το δέντρο, σταματάμε σ’ αυτό και μοιραία χάνουμε το δάσος.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο κακό που μας απειλεί δεν είναι η χρηματική δυσπραγία, αλλά η διεμβόλιση της κοινωνικής συνοχής που κάποιοι εντός εισαγωγικών «φίλοι» μας συστηματικά όσο και καταχθόνια προωθούν.

Ας μη γελιόμαστε. Σήμερα πάνω απ’ όλα κινδυνεύει η ταυτότητά μας, η ιδιοπροσωπία μας αν θέλετε. Αν όμως χαθούν οι ρίζες που νοηματοδοτούν τη ζωή μας, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ούτε ως άτομα, ούτε ως κοινωνία, αλλά ούτε και ως έθνος. Να λοιπόν γιατί στις χαλεπές τούτες ημέρες ο σύλλογος πρέπει να είναι για μας έπαλξη και συνδετικός κρίκος. Έπαλξη που θα μας προστατεύει από την αλλοτρίωση και κρίκος που θα μας ενώνει σε πείσμα των άθλιων καιρών.

Είχαμε την τύχη να γεννηθούμε σ’ ένα πανέμορφο νησί που το χαριτώνει το πιο ιστορικό πέλαγος του κόσμου.



Δυστυχώς όμως άσπονδοι εχθροί διαχρονικά το ορέγονται και το δείχνουν ποικιλοτρόπως. Οι καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ετών -για παράδειγμα- εντάσσονται σ’ ένα ευρύτερο σχέδιο που αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση του ανατολικού Αιγαίου. Γι’ αυτό αντί να ολιγωρούμε, ας διατηρούμε -μέσω του συλλόγου μας- φρόνημα υψηλό και συχνή επικοινωνία.

«Οι καιροί ου μενετοί» έλεγαν οι αρχαίοι και ο νοών νοείτο. Κατά συνέπεια, ο καθένας απ’ την πλευρά του ας δίνει το δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις του συλλόγου, ας τον ενισχύει οικονομικά όσο μπορεί και βέβαια ας προτρέπει και άλλους συμπατριώτες να τον πλαισιώσουν" .

Ο κ. Χονδρογιωργάκης τέλος, ανακοίνωσε ότι ο φετινός αποκριάτικος χορός του Συλλόγου θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου στο γνωστό στέκι του μπάρμπα Λάζαρου στο Παλαιό Φάληρο.

Στην εκδήλωση παρέστη και έκανε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου