Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Παρουσία του Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκου ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στη Βολισσό σήμερα και αύριο Πέμπτη

-Παράλληλα θα τελεστεί μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και δωρητές του ιστορικού σχολείου του κεφαλοχωρίου της Βορειοδυτικής Χίου

Με τη συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, την αναβίωση του παλιού εθίμου μεταφοράς της εικόνας των Τριών Ιεραρχών, συνοδεία της Φιλαρμονικής της 96 ΑΔΤΕ και την τέλεση μνημοσύνου για τους κεκοιμημένους εκπαιδευτικούς, μαθητές, δωρητές και ευεργέτες του σχολείου, κατά τη....
φετινή γιορτή των Τριών Ιεραρχών, το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Βολισσού «Μιχ. Παπαμαύρος» θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων ανεξάρτητης λειτουργίας του σχολείου.

Με τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, που αποτελούν τους προστάτες Αγίους της Παιδείας θα ξεκινήσουν οι επετειακές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:


Σήμερα Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

4.45 μ.μ.: Αναβίωση του παλιού εθίμου μεταφοράς της Εικόνας των Τριών Ιεραρχών από το Σχολείο στην Εκκλησία, με πομπή στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος. Συμμετέχει η Φιλαρμονική της 96 ΑΔΤΕ.

5 μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Βολισσού και στη συνέχεια κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων.

Αύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον παραπάνω Ιερό Ναό θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, όλων των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών, μαθητών και ευεργετών του σχολείου.

To Γυμνάσιο Βολισσού ιδρύθηκε, ως ανεξάρτητο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το 1964 και λειτουργεί, ανελλιπώς, από τότε, άλλοτε με τη μορφή του εξαταξίου Γυμνασίου, άλλοτε με τη μορφή ξεχωριστού Γυμνασίου και Λυκείου και τα τελευταία χρόνια με τη μορφή του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις.

Προηγουμένως (1956-1964) είχε λειτουργήσει ως Παράρτημα του Γυμνασίου Αρρένων Χίου και παλιότερα ως Ελληνικό Σχολείο Βολισσού (1915-1917) και ως Ημιγυμνάσιο Βολισσού (1917-1937).

Στη διάρκεια του 2014 προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις, όπως έκδοση λευκώματος, δημιουργία DVD, θεατρική παράσταση, έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας παλιότερων και νεότερων μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου κ.α.

Για την επιτυχία των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όσων έχουν θητεύσει με οποιαδήποτε ιδιότητα σ' αυτό το σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου