Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς για ανεργία: Ύπουλος εχθρός της κοινωνίας - Εξήγγειλε 440.000 θέσεις απασχόλησης

Σαμαράς για ανεργία: Ύπουλος εχθρός της κοινωνίας - Εξήγγειλε 440.000 θέσεις απασχόλησης- Την αντιμετώπιση της ανεργίας έθεσε ως κυβερνητική προτεραιότητα για το 2014, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
- Παρατείνεται κατά ενα έτος η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανέργων με 50 ένσημα αντί 100 που χρειαζόταν
- Συνταξιοδότηση αγροτών από τον ΟΓΑ στα 62 έτη

«Τα προγράμματα αυτά είναι μόνον η αρχή» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις δράσεις, που υλοποιούνται από το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, πρόκειται για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης συνολικής δαπάνης 4,4 δισ. ευρώ, που απευθύνονται σε 440.000 ωφελούμενους.

Οι δράσεις αυτές στηρίζονται σε τρεις πυλώνες. Τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, το πρόγραμμα «εγγυήσεων για τη νεολαία» (Youth Guarantee), και την αξιοποίηση και των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014- 2020.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε ύπουλο εχθρός της κοινωνίας της ανεργία που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.

Τι εξήγγειλε:



Κίνητρα σε νέους αγρότες

Οι μισοί απο τους σημερινούς άνεργους - αγρότες θα έχουν δυνατότητα επιμόρφωσης και απασχόλησης μεσα στην τρέχουσα διετία.

Προβλήματα συνταξιοδότησης

Προχωράμε σε σειρά απο καίριες μεταρρυθμίσεις που λύνουν το μακροχρόνιο πρόβλημα συνταξιοδότησης με το πρόγραμμα "ΑΤΛΑΣ". Όλα τα ένασημα θα υπάρχουν συγκεντρωμενα και οι ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης θα καταργηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων υγείας. Η σύνταξη θα βγαίνει αμέσως χωρίς τρέξιμο και πλήρης. Το πρόγραμμα ΑΤΛΑΣ ως το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο κατα 50% και πλήρως λειτουργικό απο τα μεσα του 2015.

Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε:

- Παράταση κατά ενα έτος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανέργων με 50 ένσημα αντί 100 που χρειαζόταν

- Συνταξιοδότηση αγροτών από τον ΟΓΑ στα 62 έτη

- ΕΚΑΣ σε αναπήρους σε ποσοστό πάνω απο 80%

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι: «Αντιμετωπίζουμε τις αδικίες με αναπτυξιακή κατεύθυνση δε δίνουμε ασπιρίνη χτυπάμε τη γραφειοκρατία. Σύντομα, η μάχη κατα της γραφειοκρατίας θα γενικευτεί παντού. Όσα εξαγγειλαμε είναι μόνο η αρχή. Ξέρω οτι απαιτούνται παντού παρεμβάσεις. Όσα μπορούμε να θεραπεύουμε τα προχωρούμε αμεσα.»

Και κατέληξε: «Πονάμε και εμείς αλλα δεν θα ταξουμε πράγματα που δε μπορούμε να κάνουμε. Δίνουμε αγώνα καθε ημέρα για τη συνοχή και την ελπίδα. Είμαστε μόνο στην αρχή. Καθε βήμα που κάνουμε θα είναι σίγουρο όχι παχιά λόγια εύκολες υποσχέσεις και λαϊκισμούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου