Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συννεφιά πάνω από τη Χίο σήμερα Δευτέρα 27/1, με πτώση της θερμοκρασίας

Παροδικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική και κυρίως στο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά τμήματα και χιονόνερο ή χιόνι στην Ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη με εντονότερα φαινόμενα στον Έβρο, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή πρόσκαιρη βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 6 στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 0 έως 9 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 13 βαθμους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 1 έως 4 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο, από 6 έως 11 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες και από 7 έως 15 βαθμούς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι, ενώ στα νοτιότερα πελάγη θα επικρατήσουν μέτριοι μέχρι ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς σχεδόν μέτριους.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Χίο σήμερα Δευτέρα 27/1, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους...
8 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή κυρίως στα βόρεια, πρόσκαιρη χιονόπτωση στην Πάρνηθα και σταδιακή βελτίωση του καιρού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και από το βράδυ νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι νωρίς το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και από το βράδυ νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.


Αναλυτική πρόγνωση 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, μέχρι το πρωί κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη στροφή σε βορειοδυτικούς. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και γρήγορα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές κυρίως της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από μείον δυο (-2) έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη οπού τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, αρχικά στις νοτιότερες περιοχές και βαθμιαία και στις υπόλοιπες.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη όπου τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Η πρόγνωση για την Τρίτη 28-01-2014
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα. Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν δυτικούς βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη 29-01-2014
Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για Πέμπτη 30-01-2014, Παρασκευή 31-01-2014 και Σάββατο 01-02-2014
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου