Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ανανεώθηκε κατά τέσσερα μέλη η διοίκηση της ΟΧΣΑ


Ανανεώθηκε κατά τέσσερα νέα μέλη η διοίκηση της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, κατά τη ΓΣ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου.

Για άλλα δύο χρόνια παραμένουν επτά από τα συνολικά 11 μέλη της. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους...
Αργύρη Κοκκινάκη (Βολισσός), Κώστα Λυμπουσάκη (Μεστά), Δέσποινα Μετεκίδου-Παγιαζίτη (Βροντάδος), Ευάγγελο Μέλη (Δαφνώνα), Στέλλα Αθανασούλα (Όμηρος), Σταματία Φωτεινού (Βίκι) και Γιάννη Αλευρά (Καλιμασιά).

Τα τέσσερα νέα μέλη είναι: Κωσταντίνος Γκιάλης (Χαλκειός), Κυριακή Παπαμακαρίου (Πυργί), Δέσποινα Ρικανιάδη (Αρμόλια) και Καλλιόπη (Κέλλυ) Λουφάκη (Ολύμποι). Η τελευταία ήταν και παλαιότερα μέλος του ΔΣ της ΟΧΣΑ.

Ο Αργύρης Κοκκινάκης, κατά την κατάρτιση της νέας διοίκησης σε σώμα, αναμένεται να καταλάβει, εκτός απροόπτου, τη θέση του προέδρου, την οποία κατέχει τα τελευταία 11 χρόνια, από το 2002. 

Αναπληρωματικά μέλη είναι οι, Γιώργος Ζερβούδης (Πατρικά), Μαρία Κτιστάκη (Πιτυός), Ισίδωρος Σταμούλης (Νεοχώρι).

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο Δημήτρης Γλυνός από το Πιτυός και γραμματέας η Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου.

Ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης της ΟΧΣΑ, Αργύρης Κοκκινάκης στον απολογισμό επεσήμανε ότι οι Σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας μπορούν να καλύψουν, έστω και μερικώς, την κρίση που παιρνάνε οι περισσότεροι συνάθρωποι μας. Με ελάχιστα έξοδα μπορούν να προγραμματίσουν εκδηλώσεις στις οποίες θα συνυπάρχουν τα μέλη τους, θα ζωντανεύουν τις αναμνήσεις τους, από τα χωριά τους και θα τους δίνουν ένα χαμόγελο αισιοδοξίας.

Η Ομοσπονδία θα προσπαθήσει να συντηρήσει όλες τις εκδηλώσεις που συμβάλουν στη διατήρηση των εθίμων του νησιού μας και να διατηρήσει ζωντανά τα ιστορικά γεγονότα.

Αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις, που έγιναν και σε ενέργειες που σχετίζονται με τη βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων του νησιού.

Τέλος, ευχαρίστησε την ιδιοκτησία των ξενοδοχείο Χανδρής και τον πρόεδρο της εταιρίας Γιώργο Παϊδούση για τη συμπαράστασή τους και κυρίως για την παραχώρηση χώρων για τις συνεδριάσεις του ΔΣ. 

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμία Ευάγγελο Μέλη.

Τόσο ο διοικητικός, όσο ο οικονομικός εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη ΓΣ.

Έγινε συζήτηση για την αγορά στέγης της Ομοσπονδίας, μετά από πρόταση του Κώστα Λυμπουσάκη. Όπως είναι γνωστό, η ΟΧΣΑ, έχει συγκεντρώσει ένα ποσό για τη συγκεκριμένη αγορά, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί. 

Στη ΓΣ παρέστησαν, ως εκπρόσωποι των Συλλόγων, οι: Δέσποινα Ρικανιάδη, Δέσποινα Βούτα, Ζαχαρίας Μικέδης (Αρμόλια), Χρήστος Φωτεινός, Σταματία Φωτεινού (Βίκι), Μιχάλης Οικονόμου, Νίκος Μπελέγρης, Αργύρης Κοκκινάκης (Βολισσός),  Ιωάννης Παγιαζίτης, Δημήτρης Νικολάκης, Δέσποινα Μετεκίδου-Παγιαζίτη (Βροντάδος), Ευάγγελος Μέλης, Γιωργία Χαβιάρα, Κωνσταντίνος Φιδιππίδης (Δαφνώνας),  Κώστας Κουμελάς, Ιωάννης Αλευράς (Καλιμασιά), Δημήτρης Γεντής, Στέλιος Μιχαλάκης, Ελένη Μαργέλου (Κουρούνια-Εγρηγόρο), Αυγουστής Παπατουκάκης, Ηρακλής Παπατουκάκης, Κώστας Λυμπουσάκης (Μεστά), Στέλλα Φωτείου, Πολυξένη Θεοδωράκη (Νέννητα), Καλλιόπη Λουφάκη, Ιωάννης Συρίμης, Αγγέλα Κοκκοράκη (Ολύμποι),  Στέφανος Λημιούδης, Γιώργος Μαδιανός, Στέλλα Αθανασούλα (Όμηρος),  Γιώργος Ζερβούδης, Γιώργος Μενδωνίδης, Γιώργος Σιδεράκης (Πατρικά),   Ισίδωρος Σταμούλης, Δημήτρης Γλυνός (Πιτυός), Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, Κυριακή Παπαμακαρίου, Στέφανος Βαττές (Πυργί), .  Μαρκέλλα-Μαρία Βαρώνη, Καλλιόπη Φατσή, Αγγελική Βρισακιά (Φίλοι του Χιώτικου Χωριού), Σταμάτης Χονδρογιωργάκης, Νικόλαος Γκιάλης του Κωνσταντίνου, Νικόλαος Γκιάλης του Μιχαήλ (Χαλκειός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου