Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Freedom Ship: Η πλωτή πόλη του μέλλοντος

Όσοι υποφέρετε από ναυτία κάθε φορά που ταξιδεύετε με πλοίο, ενδεχομένως να μην αντέξετε ούτε καν στην ιδέα της ιδέας που είχε μια εταιρεία που εδρεύει στη Φλόριντα των ΗΠΑ για την πόλη του μέλλοντος.

Πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου πλωτή πόλη, που ακούει στο όνομα «Freedom Ship», δηλαδή το «πλοίο της ελευθερίας».

Το τεράστιο αυτό σκάφος έχει...
μήκος 1,6 χιλιόμετρα, ύψος 25 ορόφων και αρκετό χώρο για… 50.000 μόνιμους κατοίκους!

(Θα) Διαθέτει σχολεία, νοσοκομεία, γκαλερί και χώρους τέχνης, καταστήματα, πάρκα, ένα ενυδρείο, καζίνο, εμπορικό κέντρο καθώς και ένα αεροδρόμιο στην οροφή και μια μαρίνα στο πίσω μέρος.

Την τεράστια πλωτή πόλη σχεδίασε η εταιρεία Freedom Ship International (FSI), ενώ το κόστος κατασκευής της υπολογίζεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα ζυγίζει 2,7 εκατομμύρια τόνους, που σημαίνει ότι θα είναι… πολύ μεγάλη για να «μπει» σε ένα λιμάνι.

Το «πλοίο της ελευθερίας» θα ταξιδεύει στους ωκεανούς, κάνοντας το γύρο της υφηλίου δύο φορές το χρόνο.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει θα είναι η εξής: από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, θα διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό και θα φτάσει στην Ευρώπη μέχρι την Ιταλία, απ’ όπου θα κατέβει προς την Αφρική, θα κάνει το γύρο της «Μαύρης Ηπείρου», θα συνεχίσει προς την Αυστραλία, από εκεί θα κατευθυνθεί βόρεια προς την Ασία, για να καταλήξει στις δυτικές ακτές της Βόρειας Αμερικής και της Λατινικής Αμερικής.
Πέρα από τους μόνιμους κατοίκους της, η πλωτή πόλη θα έχει επιπλέον χώρο για 30.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια της ημέρας, 20.000 άτομα πλήρωμα και 10.000 νυχτερινούς επισκέπτες, που θα περνούν τη νύχτα εκεί.
Το αεροδρόμιο, στο πάνω κατάστρωμα, θα μπορεί να εξυπηρετεί ιδιωτικά και μικρά εμπορικά αεροσκάφη, που θα μεταφέρουν μέχρι 40 επισκέπτες το καθένα.
Το πλάτος του πλοίου θα είναι 229 μέτρα, το ύψος θα ξεπερνά τα 100 μέτρα και το μήκος του θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό του κρουαζιερόπλοιου Queen Mary II, γράφει η βρετανική Daily Mail.
otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου