Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

"Ξαφνικός θάνατος" αλά ΕΡΤ στον ΕΟΠΥΥ αν δε σταματήσουν οι απεργίες των γιατρών - Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης

`Ξαφνικός θάνατος` αλά ΕΡΤ στον ΕΟΠΥΥ αν δε σταματήσουν οι απεργίες των γιατρών - Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης- Διορία ενός μήνα από τον Άδωνι Γεωργιάδη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
- Προειδοποιεί πως θα κλείσει πολυϊατρεία, εργαστήρια, ακόμη και τον ίδιο τον Οργανισμό
- Αν μπει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ (αλά ΕΡΤ) θα απολυθούν οι γιατροί και οι υπάλληλοι θα μεταφερθούν στον νέο φορέα
- Όλο το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας

Τον ξαφνικό θάνατο του ΕΟΠΥΥ στα πρότυπα ΕΡΤ φαίνεται πως ετοιμάζει η κυβέρνηση, με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να δίνει διορία...
30 ημερών στους γιατρούς του Οργανισμού να σταματήσουν τις απεργίες.

Κυβέρνηση και γιατροί έχουν μπει για τα καλά στα χαρακώματα του μεταξύ τους πολέμου, με τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να παραμένουν «όμηροι», χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Ο ΕΟΠΥΥ Β' θα είναι αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών Υγείας
Η κόντρα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δείχνει αποφασισμένη να παίξει ακόμη και το χαρτί του ξαφνικού θανάτου: του λουκέτου σε ολόκληρο τον ΕΟΠΥΥ, την απόλυση των γιατρών και την επαναπρόσληψη μόνο των διοικητικών υπαλλήλων στον νέο φορέα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που χθες από το βήμα της Βουλής κάλεσε σε διάλογο τους γιατρούς αλλά διεμήνυσε πως η κινητικότητα θα γίνει «βρέχει χιονίσει», έστειλε τελεσίγραφο τους γιατρούς: ή σταματούν τις κινητοποιήσεις ή μπαίνει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ.

Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει τον «ξαφνικό θάνατο» του Οργανισμού στις 31 Δεκεμβρίου, όπως γράφει σήμερα δημοσίευμα της Ημερησίας.

Η αυλαία θα πέσει σε τρεις πράξεις με ημερομηνίες ορόσημο:

- Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου όταν αυξάνεται το πλαφόν των επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες γιατρούς από 200 σε 300 επισκέψεις

- Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου όταν ανοίγει το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προχωρεί σε συμβάσεις με όλους τους ιδιώτες γιατρούς

- Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου όταν (αν το τελεσίγραφο Γεωργιάδη δε γίνει δεκτό από τους γιατρούς) μπαίνει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ και απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι, διοικητικοί και υγειονομικοί


Ο νέος ΕΟΠΥΥ
Όπως αναφέρει η Ημερησία, με τον ξαφνικό θάνατο του ΕΟΠΥΥ θα χάσουν τη δυνατότητα ακόμα και οι διοικητικοί υπάλληλοι να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη δημιουργία νέου Οργανισμού σε διάστημα λίγων ημερών. Ο νέος ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΠΥΥ Β’ (όπως ανέφερε ανώτατη πηγή του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την Καθημερινή) δε θα διαθέτει μονάδες για την παροχή υπηρεσιών υγείας αλλά μόνο διοικητικές υπηρεσίες.

Στον νέο Οργανισμό θα προσληφθεί όλο το διοικητικό και λοιπό προσωπικό του σημερινού ΕΟΠΥΥ.

Για τους 5.500 γιατρούς θα προκηρυχθούν θέσεις στο ΕΣΥ, τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν με αυξημένη μοριοδότηση. Όλοι οι γιατροί, όμως, δεν προβλέπεται να επαναπροσληφθούν.

Το υπουργείο διαμηνύει ότι η σταδιακή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος για τον ΕΟΠΥΥ γίνεται για να τους δοθεί χρόνος να επανεξετάσουν τη στάση τους αναφορικά με τις απεργίες.

Στέλνει όμως κι ένα ακόμη μήνυμα: πως «ό,τι χάνεται, δεν επιστρέφεται», ότι δηλαδή οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχασαν δια παντός το δικαίωμα των 150 επισκέψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου