Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Προς εκτόνωση το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια – Να γίνει η αργία κινητικότητα πρότεινε ο Αρβανιτόπουλος στους διοικητικούς

- Πίσω ολοταχώς το υπουργείο Παιδείας για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια
- Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, αποκάλυψε την πρόταση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου
- «Πήρα τη δέσμευση του υπουργού πως κανένας υπάλληλος δε θα χάσει τη δουλειά του» είπε ο Θ. Πελεγρίνης
- Πως «μεταφράζουν» την πρόταση πηγές του υπουργείου Παιδείας: Διαθεσιμότητα δε σημαίνει απόλυση
- Στις 3 μ.μ. συνάντηση του υπουργού και με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πολυτεχνείου
- Συνεδριάζουν ξανά αύριο οι διοικητικοί για να αποφασίσουν για την απεργία τους


Μετά από 12 εβδομάδες «λουκέτου» στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Πολυτεχνείο και ενώ χιλιάδες φοιτητές κινδυνεύουν να...
χάσουν το εξάμηνο, φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να βάλει λίγο νερό στο κρασί της και να κάνει ένα βήμα προς το συμβιβασμό με τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου της Αθήνας, παρουσία και του πρύτανη του πανεπιστημίου, Θεοδόση Πελεγρίνη. Στις 15:00 θα ακολουθήσει συνάντηση και με τους διοικητικούς του Πολυτεχνείου.

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει ότι οι φοιτητές όλων των ΑΕΙ μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που χρωστούν στις εξεταστικές του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου

Επί της ουσίας, ο υπουργός Παιδείας έκανε ένα βήμα πίσω, «ακυρώνοντας» τη διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε πως κανένας από τους διοικητικούς υπαλλήλους, που έχουν βγει σε αργία γιατί αρνήθηκαν να απογραφούν, δε θα χάσει τη δουλειά του.

Η πρόταση Αρβανιτόπουλου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πελεγρίνη, είναι να μετατραπεί η αργία σε διαθεσιμότητα κι εκείνη με τη σειρά της να γίνει κινητικότητα. Έτσι, οι εργαζόμενοι θα επανατοποθετηθούν είτε στο ίδιο Ίδρυμα όπου εργάζονταν είτε σε άλλο ΑΕΙ!

Η «μετάφραση» του υπουργείου Παιδείας

Το ενδιαφέρον είναι πως «μεταφράζει» το υπουργείο Παιδείας τη δέσμευση Αρβανιτόπουλου για την οποία μίλησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Αθήνας. Αφού τόνισαν πως διαθεσιμότητα δε σημαίνει απόλυση, πηγές του υπουργείου τόνισαν πως από τους 1.150 υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι 650 μπαίνουν σε κινητικότητα.

Γι’ αυτό και όπως επεσήμαναν, ανακοίνωσαν και το πρόγραμμα της επανατοποθέτησης των 650 υπαλλήλων σε Ιδρύματα που έχουν κενά και απαιτείται κάλυψη αναγκών.
«Μακάρι να δημιουργηθούν συνθήκες για προγράμματα κινητικότητας για τους άλλους 500 υπαλλήλους και να τοποθετηθούν σε ΑΕΙ ή άλλους φορείς του δημοσίου, όπου υπάρχουν κενές θέσεις», συμπλήρωναν.

Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα της μοριοδότησης των υπαλλήλων. Όπως τονίστηκε, οι υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, θα έχουν ένα αρνητικό πρόσημο στη μοριοδότησή τους έναντι εκείνων που απογράφηκαν.

«Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια»
Όλα αυτά ενώ τα πανεπιστήμια παραμένουν και σήμερα κλειστά. Όμως ο Θεοδόσης Πελεγρίνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν, ακόμη και την Παρασκευή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας τόνισε πως «βούληση της Συγκλήτου το Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Αυτό θα κριθεί και από την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων που συνεδριάζουν ξανά αύριο για να αξιολογήσουν τις προτάσεις του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου