Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στην Τουρκία τα αδέρφια του αγνοούμενου καθηγητή για αναγνώριση πτώματος - Τεράστιες ζημιές σε Ρόδο, Κάλυμνο και Ψέριμο

Στην Τουρκία τα αδέρφια του αγνοούμενου καθηγητή για αναγνώριση πτώματος - Τεράστιες ζημιές σε Ρόδο, Κάλυμνο και Ψέριμο- Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών
- Σε Ρόδο και Ψέριμο σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης
- Στις 150 χιλιάδες ευρώ η έκτακτη επιχορήγηση για τις πρώτες δαπάνες στα Δωδεκάνησα λόγω της θεομηνίας
- Εργάτες δουλεύουν πυρετωδώς ανοίγοντας τους δρόμους από τόνους λάσπης και υλικών
Η καταστροφές από τη θεομηνία στα Δωδεκάνησα δεν έχουν προηγούμενο...

Με έναν άνθρωπο ακόμα να αγνοείται και τα συνεργεία να δουλεύουν ασταμάτητα στους δρόμους για να επαναφέρουν την...
ανθρώπινη εικόνα στο νησί, ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών. Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι ενημερώνονται συνεχώς για τις αλλαγές του καιρού, με το φόβο ενός νέου ξεσπάσματας.

Προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όπως διαβάζουμε στη ΡΟΔΙΑΚΗ, oι μεγάλες ζημιές εντοπίζονται σε σπίτια, σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην περιοχή από Ιξιά, –Παστίδα, Κρεμαστή και Ιαλυσό και βέβαια σε περισσότερα από 150 αυτοκίνητα τα οποία κατατράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν σοβαρότατες βλάβες.

Άνοιξαν τάφοι στο νεκροταφείο και παρασύρθηκαν πτώματα!
Ανατριχιαστικές εικόνες για τους κατοίκους


Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, εκείνοι που θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που η κακοκαιρία διέλυσε, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία, δεν είχε ασφαλισμένα τα αυτοκίνητα αυτά για το ενδεχόμενο καταστροφής ή ζημιών από τα καιρικά φαινόμενα.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τραγικές στιγμές για τους συγγενείς του
αγνοούμενου - Πάνε για αναγνώριση πτώματος

Όπως διαβάζουμε στη ΡΟΔΙΑΚΗ, στη Ντάτσα της Τουρκίας πήγαν το απόγευμα οι συγγενείς του 50χρονου εκπαιδευτικού Κώστα Αργυρόπουλου συνοδευόμενοι από το δήμαρχο Σύμης, προκειμένου να αναγνωρίσουν πτώμα το οποίο εντοπίστηκε στα παράλια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, η ταυτοποίηση θα γίνει αύριο το πρωί, καθώς η σορός έχει μεταφερθεί στα Μούγλα.

Οι ίδιες πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πρόκειται για τον 50χρονο εκπαιδευτικό, καθώς η αδελφή του ξέσπασε σε κλάματα όταν οι τουρκικές αρχές της έδειξαν φωτογραφία με τα παπούτσια που βρέθηκαν στην σορό, τα οποία αντιστοιχούν στο νούμερο που φόραγε και ο αγνοούμενος.

Στο μεταξύ, συγκλονισμένοι είναι από το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής, γύρω από το νεκροταφείο του Αφάντου, από τις εικόνες που αντίκρισαν. Τα ορμητικά νερά από τις σφοδρές καταιγίδες της προηγούμενης νύχτας, μπήκαν στο νεκροταφείο και τα περισσότερα μνήματα έπαθαν καθίζηση.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, πολλοί τάφοι καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα τα πτώματα που υπήρχαν να παρασυρθούν στα γύρω χωράφια!



Σε Ρόδο και Ψέριμο ο Μιχαλάκης
Σε Ρόδο και Ψέριμο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε στην περιοχή το ξέσπασμα της κακοκαιρίας.

Θυμίζουμε ότι η Ψέριμος έχει κηρυχθεί από το πρωί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία.



Μεγάλες είναι οι ζημιές όμως και στην Κάλυμνο. Όπως διαβάζουμε στο Tv Kosmos, στον Αγιο Αντώνιο Καλύμνου πλημμύρισαν σπίτια και γέμισαν λάσπες, παρασύρθηκαν μηχανάκια, ενώ η Πόθια μετατράπηκε σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα.

Μάλιστα, στα βουνά της Καλύμνου δημιουργήθηκαν καταρράκτες και ορμητικοί χείμαρροι από την καταρρακτώδη βροχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου