Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τελικά πότε είναι φρέσκο το γάλα; Άλλη η γνώμη του Τσαυτάρη, άλλη του Χατζηδάκη

Τελικά πότε είναι φρέσκο το γάλα; Άλλη η γνώμη του Τσαυτάρη, άλλη του ΧατζηδάκηΟ Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται αποφασισμένος να επεκταθεί η ζωή του φρέσκου γάλακτος όπως προτείνει και ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του.

Από την άλλη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης το απορρίπτει λέγοντας ότι: "Η έννοια της φρεσκάδας στο γάλα είναι μέχρι τις 5 ημέρες".

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η αύξηση του ορίου...
θα προκαλέσει τη μείωση της τιμής του γάλακτος.

Είπε επίσης ότι ήταν πρόφαση η δημόσια υγεία και γινόταν αυτό μόνο για να προστατεύσουμε τους κτηνοτρόφους αλλά τελικά δεν τους προστατεύαμε και έτσι φτάσαμε τώρα να είμαστε ελλειμματικοί στο γάλα.

"Ας έρθουν και αυτές οι επαγγελματικές ομάδες (αγελαδοτρόφοι, αρτοποιοί κ.α.) να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης την ώρα που 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι", είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Χατζηδάκης.

Είπε επίσης ότι είναι αστείο το επιχείρημα του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες και όχι στις 5,5.

Ωστόσο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ωστόσο άλλη άποψη. "Η έννοια της φρεσκάδας στο γάλα είναι μέχρι τις 5 ημέρες", είπε και συνέχισε:

"Αυτή την ώρα που μιλάμε έχουμε γάλατα μακράς διάρκειας, αλλά να μην το λέμε φρέσκο. Το υπουργείο Ανάπτυξης δε σκέφτεται να κάνει το φρέσκο γάλα 7 ή 9 ημερών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου