Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Οι Ευρωπαίοι ανακαλύπτουν την... Αμερική - Το Spiegel αποκαλύπτει τον τρόπο που μας παρακολουθούν - Πάγκαλος: Κι εμείς τους παρακολουθούσαμε!

Οι Ευρωπαίοι ανακαλύπτουν την... Αμερική - Το Spiegel αποκαλύπτει τον τρόπο που μας παρακολουθούν - Πάγκαλος: Κι εμείς τους παρακολουθούσαμε!- Ελάχιστες οι αμερικανικές πρεσβείες ανα τον κόσμο που δεν υπάρχει σύστημα παρακολούθησης
- Η έρευνα βρετανού δημοσιογράφου με σχεδιαγράμματα για τις πρεσβείες των ΗΠΑ από την Στοκχόλμη μέχρι την Αθήνα
- Όταν το 2005 η Αθήνα βούιζε για τις υποκλοπές...
- Πάγκαλος: "Ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούμε τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα να μιλάει με τον πρεσβευτή στην Αγκυρα και το Στέιτ Ντιπαρτμεντ με ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις"


Ήταν να μην τους πιάσουν να παρακολουθούν το κινητό της Άνγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά άνοιξε ο ασκός του αιόλου... Θα μπορούσε να το σκεφτεί κι έτσι κανείς το θέμα των...
παρακολουθήσεων από τους αμερικανούς συμμάχους μας.

Οι Ευρωπαίοι, σοκαρισμένοι από την αποκάλυψη ότι παρακολουθούνται έχουν σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης εναντίον των αμερικανών, παίζοντας καλά το παιχνίδι της υποκρισίας.

Σήμερα, το περιοδικό Spiegel αποκαλύπτει (;) ότι και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα περιλαμβάνεται σε σχεδιάγραμμα στο οποίο καταγράφονται τα παραρτήματα της ειδικής μονάδας συλλογής πληροφοριών SCS (Special Collection Services) σε αμερικανικές διπλωματικές αποστολές ανά τον κόσμο από το 2010.

Πάγκαλος: Κι εμείς παρακολουθούσαμε τους αμερικανούς,
αλλά σταματήσαμε γιατί μας κατάλαβαν...


Το σχεδιάγραμμα δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό και περιγράφεται ως «άκρως απόρρητο».

Το Spiegel, στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιέρωματός του στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, παραπέμπει στην ιστοσελίδα του Βρετανού δημοσιογράφου-ερευνητή Ντάνκαν Κάμπελ, ο οποίος εργάστηκε ως σύμβουλος του περιοδικού για το θέμα.

Ο Κάμπελ, στην ιστοσελίδα του (http://www.duncancampbell.org/content/investigative-journalist-and-forensic-expert) αναφέρει ότι συστήματα παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών, προστατευμένα από τη διπλωματική ασυλία, χρησιμοποιούνται προκειμένου να διεξάγονται μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις.



«Ένα βρίσκεται στο Βερολίνο. 'Αλλα είναι τοποθετημένα στις ταράτσες των πρεσβειών των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από την Στοκχόλμη ως την Αθήνα» σημειώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Στην ιστοσελίδα του, ο κ. Κάμπελ παραθέτει φωτογραφίες (http://www.duncancampbell.org/content/embassy-spy-centre-network) από κτίρια αμερικανικών διπλωματικών αποστολών σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Γενεύη, το Βερολίνο, η Στοκχόλμη, η Βαρσοβία, οι Βρυξέλλες, αλλά και η Λευκωσία.

Ειδικά για την κυπριακή πρωτεύουσα, αναφέρεται ότι «η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία έχει αφιερώσει περισσότερο από το μισό της ταράτσας της σε εξοπλισμό παρακολούθησης καλυμμένο σε υπόστεγο», ενώ παρατίθεται και φωτογραφία από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία, για την οποία επισημαίνεται ότι διαθέτει παρόμοια καλυμμένη ταράτσα, προκειμένου να καλύπτει και να λειτουργεί το δικό της σύστημα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων.

Στην Ελλάδα πάντως κάποιοι δεν έχουν πέσει από τα σύννεφα... Και θυμάται ότι το έργο το είχαμε δει με κάποιο τρόπο το 2005...

Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος μιλώντας στον BHMA FM είπε ότι και η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Είπε επίσης ότι όταν ήταν εκείνος υπουργός Εξωτερικών γίνονταν παρακολουθήσεις.

Εσπευσε να προσθέσει ότι: "δεν μάθαμε τίποτε καινούριο, γιατί ξέραμε τα πάντα, αλλά ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούμε τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα να μιλάει με τον πρεσβευτή στην Αγκυρα και το Στέιτ Ντιπαρτμεντ με ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις".

Και συνέχισε: "Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο: Οτι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα, μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν".

Γιατί σταμάτησαν; Γιατί μας κατάλαβαν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου