Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Απλές καθημερινές συνήθειες για υπέροχο σώμα


Πολλές γυναίκες ονειρεύονται να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την τέλεια σιλουέτα τους, αλλά πως είναι δυνατόν να το καταφέρουν με τόσους πειρασμούς που κυκλοφορούν τριγύρω τους;

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο, γι’ αυτό ακολουθήστε κάποιες απλές, αλλά πολύ σημαντικές καθημερινές συνήθειες που...
θα σας βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο έργο.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο μετακινείστε. Για παράδειγμα αποφύγετε να πάρετε το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις και πηγαίνετε περπατώντας. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε μια μίνι άσκηση και θα δώσετε στον μεταβολισμό σας την ώθηση που χρειάζεται. Διότι κακά τα ψέματα, τη σήμερον ημέρα η ζωή μας έχει γίνει καθιστική και οι περισσότερες για να μετακινηθούμε χρησιμοποιούμε μονίμως το αμάξι ή τα μέσα μεταφοράς. Επίσης, αποφύγετε να παίρνετε τις κυλιόμενες σκάλες και χρησιμοποιήστε τις απλές σκάλες. Αν πάλι έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, εισάγετε στην καθημερινότητα σας ένα μισάωρο άσκησης, είτε αυτό είναι περπάτημα, είτε τρέξιμο, είτε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα επιθυμείτε.

Πολύ σημαντικό επίσης, είναι και το καθημερινό πρωινό ζύγισμα. Πριν φάτε το πρωινό σας και πάντα φορώντας τα ίδια σε βάρος πάνω κάτω ρούχα, ζυγιστείτε. Σύμφωνα με έρευνες, με το να βλέπετε το βάρος σας σε καθημερινή βάση, χωρίς βέβαια να σας γίνει εμμονή, θα είστε σε θέση να προλάβετε την αύξηση του, να το διατηρήσετε, αλλά και να αρχίσετε την απώλεια των περιττών κιλών.

Επιπλέον, εισάγετε στο διαιτολόγιο σας τις φυτικές ίνες. Πρόκειται για μια διατροφική ομάδα απαραίτητη στον οργανισμό, η οποία τον τονώνει και τον βοηθάει να κάνει περισσότερες καύσεις. Περίπου 20 γραμμάρια σε καθημερινή βάση είναι αρκετά.

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο παίζει και η διατήρηση ένας προγράμματος στο διατροφολόγιο σας. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να τρώτε 5 μικρά γεύματα την ημέρα (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό) και χωρίς να παραλείπετε κάποιο από αυτά. Είναι πολύ σημαντικό να τρώτε συχνά γιατί βοηθάτε τον οργανισμό σας να λειτουργεί πιο σωστά και να κάνει καλύτερες καύσεις. Βέβαια, δεν εννοούμε να τρώτε συνεχώς και ακατάσχετα, αλλά μικρές ποσότητες και υγιεινά. Επίσης, διατηρήστε ένα ωράριο στα γεύματα σας. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός σας θα προσαρμοστεί σωστά και δεν θα βγαίνει από το πρόγραμμα, διαταράσσοντας την λειτουργία του.

Τέλος, όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, η τηλεόραση παχαίνει. Και δεν εννοούμε αυτούς που βγαίνουν στο γυαλί, αλλά έρευνες έδειξαν πως το να κάθεστε στην τηλεόραση πάνω από 2 ώρες καθημερινά οδηγεί στο να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από εκείνους που την αποφεύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου