Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Έτσι σχεδιάστηκε η επίθεση πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Οι συνομιλίες Πατέλη – Λαγού και η μυστηριώδης γυναίκα στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

- Συνεχής επικοινωνία του Γιάννη Λαγού με τον Γιώργο Πατέλη πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
- Προσπάθησαν να αποκρύψουν πως ο Ρουπακιάς ήταν «ομαδάρχης» ομάδας κρούσης της Χρυσής Αυγής
- Ποια φέρεται να είναι η μυστηριώδης γυναίκα που βρισκόταν μαζί με άλλα 2-3 άτομα στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά
- Ο συνοδηγός του 45χρονου άφησε στο αυτοκίνητο το κινητό και την ταυτότητά του
- Οκτώ από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στο Κερατσίνι το μοιραίο βράδυ

Στοχευμένες επιθέσεις στην παρέα του Παύλου Φύσσα, το μοιραίο βράδυ της 17ης προς τη 18η Σεπτεμβρίου, σχεδίαζαν οι ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής.

Οι αποκαλύψεις μετά το...
«ξήλωμα» της Χρυσής Αυγής είναι συνεχείς και καταιγιστικές. Αποκαλύπτεται η δομή και η οργάνωση των ταγμάτων εφόδου στη Νίκαια, πως η ηγεσία του κόμματος γνώριζε κάθε λεπτομέρεια και η προσπάθεια να αποκρύψουν τη σχέση του Ρουπακιά με το κόμμα, που μόνο χαλαρή (όπως έχει υποστηρίξει εκείνος στην απολογία του) δεν ήταν.

Γιάννης Λαγός και Γιώργος Πατέλης (ο «πυρηνάρχης» της Τ.Ο. της Νίκαιας) είχαν συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, σταμάτησε στις 23:45 και άρχισε ξανά στις 00:10, μετά τη δολοφονική επίθεση Ρουπακιά στον Παύλο Φύσσα, για να συνεχιστεί μέχρι στις 02:30 τα ξημερώματα.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν ενώ είχε προκύψει η αντιπαράθεση του Παύλου Φύσσα με χρυσαυγίτες στην καφετέρια όπου ο 34χρονος και η παρέα του είχαν πάει για να δουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Στη συνομιλία Πατέλη – Λαγού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται ο «πυρηνάρχης» και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής να προετοιμάζουν την επίθεση στην παρέα του Φύσσα.

Από τις 24:00 και μετά μέχρι τις 02:30 φαίνεται πως ξεκίνησε μια διαδικασία συνομιλιών (ίσως ακόμη και ανάμεσα στον Λαγό και τον Νίκο Μιχαλολιάκο) για να μη γίνει γνωστό πως ο Ρουπακιάς ήταν πρωτοκλασάτο μέλος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Η γυναίκα μυστήριο και οι τρεις άνδρες στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

Στην απολογία του, ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστήριξε πως ήταν μόνος και μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα γιατί ήταν σε αυτοάμυνα. Μετά τις καταθέσεις δυο γυναικών που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό, αυτό καταρρίφθηκε. Δεν ήταν μόνος. Ήταν μαζί του ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι, που είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο οποίος ξέχασε στο αυτοκίνητο το κινητό και την ταυτότητά του.

Εκτιμάται όμως πως μαζί τους ήταν ακόμη μια ή δυο γυναίκες, για τις οποίες μάλιστα ο Ρουπακιάς ρωτήθηκε κατά την απολογία του αν τις γνώριζε. Η μια γυναίκα μυστήριο φέρεται, σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., να είναι είτε η γυναίκα του Γιώργου Πατέλη είτε η σύντροφος του Γιάννη Λαγού.

Ο Άρειος Πάγος έχει απολογίες από όλους τους κατηγορούμενους και ένας από αυτούς φέρεται να έχει ομολογήσει τα πάντα τόσο για το βράδυ της δολοφονίας όσο και για τη δομή και λειτουργία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Το σχέδιο στο Κερατσίνι
Στο σημείο της συμπλοκής, συμμετείχαν 13-14 άτομα, ανάμεσά τους οκτώ άτομα που έχουν συλληφθεί. Ο σχεδιασμός αφορούσε κυρίως το να εμποδίσουν την παρέα του Παύλου Φύσσα να φτάσουν στα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια ανά 2-3 άτομα να επιτεθούν στον καθέναν από αυτούς ξεχωριστά. Το σχέδιο για τις στοχευμένες επιθέσεις στην παρέα του 34χρονου θύματος προκύπτει από τις αναλύσεις περίπου 300 σελίδων.

Από αυτές προκύπτει όλη η πυραμίδα και οι ομάδες «ταχείας ανταπόκρισης» σε ανάλογα περιστατικά.

Το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην καφετέρια βρίσκονταν δύο άτομα, τα οποία με τη σειρά τους ειδοποίησαν την πρώτη ομάδα κρούσης. Η πρώτη ομάδα με τη σειρά της ειδοποίησε τη δεύτερη ομάδα κρούσης, ομαδάρχης της οποίας φέρεται να ήταν ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Αστυνομικές και δικαστικές πηγές αναφέρουν επίμονα ότι η τεκμηρίωση των στοιχείων της υπόθεσης είναι ισχυρή, ίσως και απόλυτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου